• 27

Da li vam je ovaj stan u Srbiji oličenje našeg kiča ili dizajnerski pogodak?

Osim onih uobičajenih, nama su privukle pažnju nekretnine koje su u oglasima, a koje su zaista neobične i neskvadišanje

  • 27

Svaka nekretnina u Srbiji ima svog kupca, a mi smo već pisali o tome koje se najpre prodaju.

Od januara do marta 2022. godine kupljeno je, odnosno prodato 32.607 nekretnina u Srbiji za 1,6 milijardi evra. Osim onih uobičajenih, nama su privukle pažnju nekretnine koje su u oglasima, a koje su zaista neobične i neskvadišanje. Preciznije, imaju takav dizajn koji se retko viđa na našem tržištu.

Broj prometovanih nepokretnosti bio je za 6,7 odsto veći nego u istom periodu 2021. godine. Kako se navodi u izveštaju o stanju na tržištu nepokretnosti u prvom tromesečju 2022. godine Republičkog geodetskog zavoda najviše nekretnina prodato je u Beogradu-7.946, u Novom Sadu je prodato 2.754, Nišu 1.036 i Kragujevcu 648 nekretnina.

A evo kako izgledaju te eobičnog oblika, gde se nalaze i koliko koštaju.

Naišli smo prvo na jedinstven objekat u najlepšem delu Fruške gore. Porodična kuća izgleda naime kao zamak, a kvadrature je 900 m². Osim toga, poseduje 45 ari zemljišta.

Osim onih uobičajenih, nama su privukle pažnju nekretnine koje su u oglasima, a koje su zaista neobične i neskvadišanje. Preciznije, imaju takav dizajn koji se retko viđa na našem tržištu.

Nekretnine Foto: nekretnine.rs, 4zida.rs

Za pojedine mžemo da kažemo da su više dizajnerski promašaj nego arhitektonska zanimljivost, najviše zbog podsećanja na kič.

Kao što je ranije jedna teoretičarka kulture cenila, kič je postao deo naše svakodnevice a kič stvarnost najbolje se emituje kroz nekretnine. 

Kič je, kako kažu, umetnost sreće, a lepota u oku posmatrača, a vi nam u komentarima napišite da li mislite da su ovi stanovi kič ili dizajnerski pogodak.

Video: Koliki je milion dolara u kvadratima? U Monaku za te pare ćumez od 15, u Beogradu vila od 500m²

(Telegraf Biznis)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf Biznis zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Kako za koga

    30. maj 2022 | 16:29

    Nije kic, onako vojvodjanski slatko sređeno od nasledjenih komada namestaja lepo obnovljenih. Nije natrpano, prijatan prostor...fino.

  • Поп

    30. maj 2022 | 16:26

    Навикли сељаци на Форма Идеале и Матиз и даље од тога не виде...ово је идеализам, граница барока, класицизма, подпуно са укусом, свиђа ми се.

  • 534

    30. maj 2022 | 15:23

    Za moj ukus ovo izgleda kao košmar.

  • Eur: <% exchange.eur %>
  • Usd: <% exchange.usd %>