• 5

Dostava? Naručio bih ovu od 1.700 €: Kućice po ceni jeftinijeg auta postale hit, mogu da se slože za dva dana

"Uradi sam kolibe" na Amazonu se mogu pronaći već od 1. 700 evra

  • 5
Montažna kuća Foto: Shutterstock

Kuće koje se mogu naručiti preko interneta a koje dobijete u delovima i to svih boja i oblika postaju sve veći trend među zaljubljenicima u prirodu, ali i minimalistima kojima višak kvadrata smeta.

Bilo na točkovima, ili sa čvrstim temeljima, kuće koje broje oko 45 kvadrata ili manje poslednjih godina postaju sve popularnije.

Popularnost kuća koje dolaze u delovima preko internet prodavnica počela je da raste posle krize 2007. godine, a osim onih kojima treba jeftino rešenje, kupuju ih i zaljubljenici u prirodu ili minimalisti koji ne žele da se gube u velikim hodnicima.

I jedne i druge mogu da se kupe online, na primer na Amazonu, a nakon dostave delova jedino što morate da uradite jeste da ih sastavite u iskoristivu celinu. Kako bi sve radilo kako treba, struju i ostale detalje bolje je ostaviti profesionalcima.

"Uradi sam kolibe" na Amazonu se mogu pronaći već od 1. 700 evra nešto veće za 4.500 evra, a cene nešto ozbiljnijih kuća penju se i na cifru veću od 10.000 evra, prenosi Business Insider.

Za postavljanje manjih primeraka navodno su sasvim dovoljna dva do tri dana i dva para ruku.

Osim truda utrošenog na spajanje delova, potrebno je i nešto vremena dok se ne pronađe kuća koja se može dostaviti. Mi smo nedavno pisali i o mladom bračnom paru koji je svoju kućicu iz snova napravio sam. 

Takođe, možete da naručite montažne koje vam isporuče za nedelju dana, a kako izgledaju, pogledajte u našoj galeriji ispod:

Mali domovi postaju sve traženiji na tržištu nekretnina, i to iz nekoliko razloga: niža cena, ekonomičnost, funkcionalnost, lakoća izrade, eventualna mobilnost, samoodrživost.

Mimo toga, vodi se računa o samom stilu, odnosno dizajnu. Tako je skandinavski tip kuće postao vrlo popularan, i u drugim delovima Evrope, a i u Srbiji niču upravo takve nekretnine.

Prednost im je što su 30% jeftinije od klasičnih, brzo se grade, na licu mesta.

S druge strane, kupcima nije bitan samo finansijski faktor, već i multifunkcionalnost prostora, kao i jednostavnost održavanja - što je posebno značajno u brzom životnom tempu.

Video: Koliki je milion dolara u kvadratima? U Monaku za te pare ćumez od 15, u Beogradu vila od 500m²

(Telegraf Biznis)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf Biznis zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Lona

    3. jun 2022 | 08:40

    Živo me interesuje cena kad to došla na našu carinu iz Amerike!! Odustace svaki Srbin zbog prevoza i carine, nema svrhe razmišljati o ovome.

  • Марик

    3. jun 2022 | 08:14

    Ovo na slici nije kućica nego ruska "banja" iliti sauna !

  • sasa

    3. jun 2022 | 09:34

    kupis 4 , postavis ukrug , dobijes sredisnju veliku sobu, ostale 4 sluze kao spavace , lepa kuca za 10 hilj.

  • Eur: <% exchange.eur %>
  • Usd: <% exchange.usd %>