• 5
 ≫ 

Stanovi oko 50 kvadrata prvi se izdaju: Evo gde će vam za to uzeti 700 evra u Beogradu, a gde samo 220

 ≫ 

Kao po pravilu, najbrže se izdaju manji stanovi

  • 5
Izdavanje stanova Foto: Shutterstock, Telegraf.rs

Cene stanova za iznajmljivanje neprestano rastu, što počinje da izaziva nelagodnost ne samo kod onih koji su trenutno u potrazi za novim stanom, već i onih koji godinama žive kao podstanari.

Dodatno, stanodavci koriste priliku na tržištu nekretnina i ugrađuju se u cene prilično. Pojedini dižu cene preko noći koristeći informacije da dolaze mnogi građani iz Rusije i Ukrajine.

Ukoliko nemate ugovor, kao podstanar niste zaštićeni. Najbolje rešenje za podstanare jeste upravo da se zaštite papirom. Ukoliko su pre useljenja u stan sklopili ugovor sa stanodavcem, pored toga što u ugovoru stoji koja cifra treba da bude isplaćena svakog meseca, stoji i vremenski period boravka u stanu.

Naravno, stanodavci izbegavaju ugovore jer bi onda morali da plaćaju porez, a tu se gube milioni i sivilu. Dok se to ne reši, probajte bar da zaštite sebe, kakvim takvim paprirom, pre nego što date kiriju.

U međuvremenu, analizirali smo podatke za najtražetnije stanove u prestonici.

Retke su lokacije na kojima nije došlo do rasta cena izdavanja pa je tako, a kada je reč o tome da koji stanovi prilikom iznajmljivaja se najpre izdaju, naš sagovornik kaže:

- Kao po pravilu, najbrže se izdaju manji stanovi. Izuzetak su dvoiposobni stanovi koji se najsporije izdaju - navodi za naš portal Igor Manjenčić ispred Mojanekretnina.rs.

Upravo u saradnji sa mojanekretnina.rs, analizirali smo cenu zakupa za jednosobne stanove, odnosno one do 35 metara kvadratnih . Oni su ujedno često i najtraženiji.

Kada je reč o stanovima veće kvadrature, cifre se kreću ovako:

Cena trosobnih stanova dostila je u martu cifru od preko 800 evra na Savskom vencu. Na Vračaru se can od 70 kvadrata izdaje za 700, dok je u Starom gradu potrebnio 690 evra za mesec dana.

Na Novom Beogradu stanodavci traže 550 evra za trosobne stanove, dok je kirija u Rakovici za istru kvadraturu 330 evra. Malo dalje, u Grockoj, takav stan može da se nađe za 220 evra.

Dvosobni su takođe traženi, a njihova cena je nešto između jendosobnih i trosobnih. Tako na Savkom vencu košta oko 640 evra, na Vračaru 500, a na Novom Beogradu 420.

Treba napomenuti da su to stanovi koji su površine oko 50 kvadratnih metara.

Kakvo je vaše iskustvo sa kirijima ovih dana? Pišie nam u komentarima. 

Video: Ovo su cene izdavanja najtraženih stanova u Beogradu

(Telegraf Biznis)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf Biznis zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Stanodavac

    6. jun 2022 | 18:25

    Pravim kakav takav papir da sebe zaštitim od podstanara. Moram imati zvanične podatke o onom ko mi ulazi u stan. Veća je potreba zaštititi stanodavca. Podstanari naprave haos, ne plate račune, pokradu stvari i pobegnu.

  • Sasa

    7. jun 2022 | 11:46

    Preko Solis agencije trazim da kupim stan cerki posto je student vise mi se isplati da uzmem kredit i otplacujem stan nego da placam mesecnu rentu.

  • Eur: <% exchange.eur %>
  • Usd: <% exchange.usd %>