• 0

Reditelj najboljih horor filmova pazario je ovu kuću za 4,2 miliona dolara: Pogledajte zašto ju je preplatio

Na objektu se nalaze i solarni paneli

  • 0
Guillermo Del Toro, kuća vila Foto: Redfin via The Grosby Group / Grosby Group / Profimedia

Meksički reditelj Giljermo Del Toro, dobitnik Oskara, poznat po fantastičnim horor filmovima upravo je kupio ovu kuću u Santa Moniki za 4,2 miliona dolara.

Kako se navodi, on je dao 300.000 dolara više od tražene cene Jedinstveno dizajnirana kuća ima 3.555 kvadratnih metara i sadrži 5 spavaćih soba i 5 kupatila. Prema podacima sa oglasa, to je utočište sa španskim detaljima na svakom koraku.

Na objektu se nalaze i solarni paneli, garaža sa dva automobila i privatno dvorište na otvorenom.

On se deset godina bavio dizajnom šminke i osnovao je svoju firmu pod imenom „Nekropija” pre nego što mu se pružila prilika da u 21. godini kao izvršni producent snimi svoj prvi film. Suosnivač je Filmskog festivala u Gvadalahari, a osnovao je i produkcijsku kuću Tekila Gang. Godine 1998. otet mu je otac u Meksiku. Pošto ga je spasao plativši otkup, Giljermo del Toro odlučio je da napusti Meksiko i da živi u Los Anđelesu.

Film Panov lavirint doneo mu je nagradu Goja za najbolji film 2006. godine, a 2007. osvajio je tri Oskara za scenografiju, fotografiju i šminku.

Godine 2017. je režirao film Oblik vode, te je dobio sedam nominacija za nagradu Zlatni globus, dvanaest nominacija za BAFTA nagradu i trinaest nominacija za nagradu Oskar.

Video: Koliki je milion dolara u kvadratima? U Monaku za te pare ćumez od 15, u Beogradu vila od 500m²

(Telegraf Biznis)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf Biznis zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Eur: <% exchange.eur %>
  • Usd: <% exchange.usd %>