• 2
 ≫ 

Našli smo novu Mamulu: I ona je na prodaju, cena je niža od 90.000 evra

 ≫ 

Da li biste živeli u morskoj tvrđavi iz Drugog svetskog rata usred okeana za 87 hiljada dolara?

  • 2
WWI sea fort for sale

Foto: Savills, National Auctions

Ako tražite tvrđavu i malo samoće, ovo bi mogla da bude vaša verzija kućice iz snova na moru.

Objekat koji datira iz Drugog svetskog rata usred okeana liči na nešto iz „Ostrva Shutter, nama na Mamulu, na primer, a prvi put se prodaje na aukciji po ceni od 50.000 funti (87.000 dolara).

Betonski objekat je prvobitno izgrađen između 1915. i 1919. za pomorsku odbranu tokom Prvog svetskog rata, ali nije ušao u upotrebu do Drugog svetskog rata, prenosi The Post.

Imanje koje se nalazi u ušću Hambera u severnoj Engleskoj definiše se kao zgrada ili struktura „drugog stepena“ koja je „od posebnog interesa, što garantuje svaki napor da se očuva“, što ga čini istorijskim dobrom.

Objekat je pravljen tako da može da izdrži garnizon od do 200 vojnika. Oklop i oružje su sklonjeni sa lokacije još 1956. godine. Morska tvrđava se sastoji od tri sprata sa podrumom i komorom ispod nivoa mora.

Takođe ima centralni dvospratni toranj za posmatranje.

Na oglasu se navodi da je snabdevanje slatkom vodom u tvrđavi dostupno preko arteškog bunara. Takođe ima balkon i pristanište. Samoj morskoj tvrđavi se može pristupiti samo „privatnim čamcem“ iz luke južno od Hala, koja se nalazi otprilike pet sati od Londona.

Video: Mamula postaje luks rizort u julu

(Telegraf Biznis)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf Biznis zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Eur: <% exchange.eur %>
  • Usd: <% exchange.usd %>