• 1
 ≫ 

Da vam stane pamet: Milijarder nema šta nema, od SAD do Japana, a sada prodaje ovo blago

 ≫ 

Konkretno ova vila s Floride smeštena je na prostranom, zatvorenom zemljištu, i ima predivan pogled na obalu, a ceni se na 145 miliona dolara

  • 1
Larry Ellison kuća Foto: Douglas Elliman / Planet / Profimedia

Američki poslovni magnat, Leri Elison, prodaje svoju impresivnu vilu iz Nort Palm Biča (Florida), za čak 145 miliona dolara.

Pre dva meseca, šef kompanije Orakle (Oracle) oborio je državni rekord - kada je reč o Floridi - nakon što je dao 173 miliona dolara za ekstravagantnu megavilu od skoro 6.000 kvadratnih metara.

Nekretnina se nalazi u oblasti Manalapan, a kupljena je od preduzetnika Džima Klarka.

Sada je Elison odlučio da proda svoju drugu kuću na Floridi, manju, ali ne i manje raskošnu, piše Dirt.com. Suosnivač Oraklea za nju traži 145 miliona dolara, a treba pomenuti da je obezbeđena straža 24/7, te da se vila nalazi u okviru ultra-ekskluzivne zajednice Seminole Landing.

Da, to je neverovatnih 65 miliona dolara više od onoga što je Elison platio menadžeru hedž fondova, Gejbu Hofmanu, pre nešto više od godinu dana (u aprilu 2021. godine).

Na Forbsovoj listi, Elison je osma najbogatija osoba na planeti, sa neto vrednošću od 106 milijardi dolara, a poznat je po svom impresivnom portfelju nekretnina sa imanjima koja se protežu širom sveta: od Silicijumske doline do Japana i šire.

Prema Blumbergu, Elison je kupio 98 odsto havajskog ostrva Lanai, za 300 miliona dolara 2012. godine i poseduje vilu koju je dizajnirao Vilijam Vurster u tzv. delu koji lokalci nazivaju Billionaire’s Row (San Francisko), budući da je pun milijardera.

Poseduje i japansku palatu iz 16. veka u Vudsajdu, Kalifornija, kao i istorijsku vilu u Kjotu, Japan. Takođe, bogataš polaže pravo na oko dvadesetak nekretnina u Malibuu, u vrednosti od 200 do 250 miliona dolara – uključujući najmanje 12 kuća samo na prestižnoj plaži Carbon Beach – zajedno sa brojnim imanjima u oblasti jezera Taho.

Konkretno ova vila, koju Elison sada prodaje, smeštena je na prostranom, zatvorenom zemljištu, i ima predivan pogled na obalu. Navodno je najveće imanje na obali okeana u celoj južnoj Floridi, koje je trenutno dostupno na tržištu, i treće po veličini imanje na obali okeana u celom okrugu Palm Bič.

Izgrađeno kasnih 1990-ih, imanje u toskanskom stilu sa sedam spavaćih soba ima nekih 1.400 kvadratnih metara stambenog prostora, koji je posvuda ukrašen ručno oslikanim pločicama, šablonskim gredama na plafonu, izrezbarenim kaminom i pozlaćenim ukrasima.

Posebno se ističe ulazni foaje sa kamenim zidovima, lukovima i spiralnim stepeništem. Ostali bitni detalji uključuju formalnu dnevnu sobu sa kamenim kaminom i gredama, svečanu trpezariju sa francuskim prozorima, gurmansku kuhinju opremljenu dvostrukim ostrvima i raskošno glavno utočište, plus bioskop i vinsku sobu.

Na otvorenom se nalazi teren inspirisan odmaralištem, gde su bazen, teniski teren i natkriveni dnevni i trpezarijski prostor u zatvorenom i na otvorenom, koji se zagreva kaminom. Kupcu je na raspolaganju čak i dosta prostora za helikopter, kao i privatna plaža i dina.

Video: Kuća na točkovima: Penzioner našao idealno rešenje za život i putovanje

(Telegraf Biznis)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf Biznis zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Posmatrač

    18. avgust 2022 | 10:26

    Kad dođe trenutak da pare ne vrede i kad Gospod sve račune svede, Iza sebe kad pogled baciš, šta je život tek tad ćeš da shvatiš...

  • Eur: <% exchange.eur %>
  • Usd: <% exchange.usd %>