• 1
 ≫ 

Ovde se nalazi najjeftinija srpska vikendica: Prodata za svega 1.000 evra

 ≫ 

Lani je prodata i najskuplja vikendica u Srbiji, na Kopaoniku, za neverovatnih 600.000 evra

  • 1
Moderna kuća, vikendica

Foto: Tanjug/AP

Najjeftinija vikendica, prodata u prvoj polovini ove godine u Srbiji, nalazi se na području grada Zrenjanina, objavio je Republički geodetski zavod. Cena te vikendice je iznosila samo 1.000 evra.

Prema podacima objavljenim u izveštaju o stanju na tržištu nepokretnosti za prvo polugodište 2022, na području Zrenjanina su prometovane 33 vikendice, piše zrenjaninski.com, i dodaje da je to za šest više u odnosu na isti period prošle godine, a za devet puta više u odnosu na prvu polovinu 2020.

Maksimalna cena vikendice - prodate u prvih šest meseci 2022. na zrenjaninskoj teritoriji - iznosila je 74.000 evra.

Vikendice se prometuju kao vikendice sa placem, zatim sa placem i nekim drugim objektom, ali i kao mešoviti promet. Od ukupnog broja prometa vikendica u Srbiji u prvom polugodištu ove godine, 76 odsto su predstavljali prometi vikendica sa placem. Preostalih 24% su prometi vikendica sa drugim vrstama nepokretnosti u prometu.

Cene prometovanih vikendica na teritoriji Republike Srbije u prvom polugodištu kretale su se od 1.000 evra u Zrenjaninu do 410.000 evra za vikendicu u Sremskoj Kamenici. 

Doduše, Telegraf Biznis je početkom ovog jula pisao da je lani prodata ubedljivo najskuplja vikendica kod nas, u vrednosti od čak 600.000 evra

Naime, u godišnjem izveštaju Repubičkog geodetskog zavoda u prošloj godini je prometovano više od 200 vikendica. Cene su se kretale od 1.200 evra do gorepomenute cifre. Reč je o vikendici na Kopaoniku.

Video: Kuća na točkovima: Penzioner našao idealno rešenje za život i putovanje

(Telegraf Biznis)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf Biznis zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Eur: <% exchange.eur %>
  • Usd: <% exchange.usd %>