• 9

Rus traži stan u Beogradu, ali neće u Krnjaču: "Ne bih da preplatim. Tražim dobru zonu, dobar net"

Razni su krenuli da mu pišu u komentarima, kako naši državljani, tako i stranci

  • 9
Stan apartman dnevna soba nameštaj nekretnine Foto: Shutterstock

Jedan Rus je nedavno, verovatno ne očekujući to, izazvao lavinu komentara na internetu, kada je objavio post na mreži Redit.

"Ja sam Rus koji živi u Belgiji i moja kompanija mi je nedavno rekla da ću morati da se preselim u sestrinsku kompaniju u Beogradu, na godinu dana, pre nego što budem premešten na drugo mesto. Imam nekoliko pitanja u vezi sa tim, pošto nema toliko resursa za preseljenje u Srbiju. Koje su dobre oblasti u Beogradu? Ne smetaju mi jeftinija ili manja mesta, samo da su udobna i da imaju dobar internet (radim na daljinu). Kad smo kod toga, kakva je pokrivenost kućnim internetom? Mogu li očekivati da su predgrađa dobar izbor? Možete li preporučiti neke dobre veb stranice za pronalaženje mesta za iznajmljivanje na godinu dana? Tečno govorim ruski, tako da mogu da razumem dovoljno da se krećem po srpskim sajtovima", napisao je on.

Razni su krenuli da mu pišu u komentarima, kako naši državljani, tako i stranci. Najpre je dobio preporuku da dobro istraži cene. "Samo da ne doprinesete stalnom balonu cena koji vaši sunarodnici pumpaju", glasio je jedan od komentara, na šta je Rus odgovorio:

"Sada to radim. Gledam, manji jednosobni stanovi oko 300 evra i dve sobe za 400-500 evra, znam da je više nego što su bili, ali teško je naći nešto jeftinije, ako nisu mesta kao što je Krnjača".

Dakle, ovaj Rus po svemu sudeći nije zainteresovan za Krnjaču ili okolna naselja, mada su korisnici Redita istakli kako je subjektivno to šta su "dobre oblasti".

"Ovde nemamo geta kao u SAD i EU, tako da nema sigurnih i nesigurnih delova grada, svi su prilično jednaki. Ako pitate Srbina šta je dobro područje, on će vam reći ono blizu njegovog radnog mesta, pošto su najveći problem u Srbiji saobraćajne gužve, pa ako planirate da putujete 30 minuta do posla, srećno!", napisao je jedan korisnik.

Neki su davali i preporuke za život van Beograda, ako je reč o poslu na daljinu, a jedan od predloga je bila i Batajnica."Nalazi se na periferiji Beograda, ali postoji voz koji ide veoma redovno i doveze vas tamo za samo 20 minuta. Takođe neke dodatne pogodnosti bi bile: ne davanje novca na gorivo, kao i znatno jeftinija kirija od onoga što biste platili u bilo kom području koje je urbanije".

stan, prodaja stanova Foto: shutterstock.com

Javili su se i Rusi koji su mu predočili da je zbog njihovog dolaska u Srbiju - tržište nekretnina eksplodiralo, te da su mnogi podstanari su ostali na ulici:

"Imali smo priliv od 100.000 ruskih iseljenika, oni su bukvalno iznajmili svaku raspoloživu šupu, mi smo zemlja od 6,8 miliona ljudi, tako da možete zamisliti šta je 100.000 uradilo našem tržištu nekretnina. Cene su eksplodirale i tamo nije ništa zanimljivo, ostali su samo smešno skupi stanovi, moraćete da kopate dosta za nešto pristojno. Takođe je i novembar, tako da studentima treba i stan. Obično je zima lošija za pronalaženje mesta za iznajmljivanje, ovo je sada 10 puta gore, tržište bi trebalo da se stabilizuje oko proleća/leta sledeće godine", bio je jedan od komenatara, na šta je Rus odgovorio:

"Na to sam navikao tokom života u Moskvi, tako da je u redu. Tamo je skoro isto. Moraću da se selim ili ovog meseca ili početkom decembra, tako da je bolje da krenem dalje u smislu pronalaženja mesta. Mogu da priuštim šta god mi ponude, zaista, ali ne želim da preplatim i da doprinesem tržišnom balonu. Kopam tu i tamo već skoro nedelju dana, pretpostavljam da ću uskoro morati da se nagodim pošto mi je krajnji rok".

Video: Ovo su cene izdavanja najtraženih stanova u Beogradu

(Telegraf Biznis)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf Biznis zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Evo zasto

    9. novembar 2022 | 15:23

    Ko živi u Krnjača zna da internet stvarno nije dobar.

  • Uzas

    9. novembar 2022 | 16:28

    Krnjaca, Borca, Ovca itd, tamo zivi verovatno samo ko mora...

  • Jelena lukacevic

    10. novembar 2022 | 06:57

    Ruski dezerter trazi stan, sramota

  • Eur: <% exchange.eur %>
  • Usd: <% exchange.usd %>