• 1

Najviše vikendica se kupuje u Inđiji: Ali najskuplja prodata je u Sremskoj Kamenici i to za 410.000 evra

Prošle godine najskuplja vikendica cenjena je 610.000 evra i nalazi se na Kopaoniku.

  • 1
vikendica kuca na planini planina jezeru jezero izdavanje zarada ekonomija

Fto: Pixabay

U opštini Inđija je u prvom polugodištu ove godine prodato najviše vikendica, odnosno njih 87, zaključuje se na osnovu izveštaja Republičkog geodetskog zavoda o stanju na tržištu nepokretnosti.

Odmah iza nje je Novi Sad sa upola manje, odnosno 43 prodate vikendice. Treće mesto dele Beočin, Zrenjanin i Irig sa 33 prodate nekretnine.

U ukupno 15 opština, koje su obuvhaćene izveštajem, u prvoj polovini godine je prodato 408 vikendica.

Cene prometovanih vikendica na teritoriji cele zemlje su se, kako se navodi u izveštaju, kretale od 1.000 do 410.000 evra, koliko je dato za vikendicu u Sremskoj Kamenici.

Podsetimo, prošle godine najskuplja vikendica cenjena je 610.000 evra i nalazi se na Kopaoniku.

Takođe, Telegraf Biznis pisao je i o najjeftinijoj vikendici koja je prodata ove godine, a nalazi se na području Zrenjanina.

Cena vikendica u Inđiji kretala se od 2.040 do 68.000 evra.

Iako ostaje prva, po broju prodatih vikendica, beleži pad.

Naime, u prvom polugodištu 2020. godine je u ovoj opštini prodato 98 vikendica, zatim 2021. 106, a ove kao što smo već spomenuli 87.

Video: Stan u Beogradu ili na Zlatiboru: Šta je isplativije i unosnije?

(Telegraf Biznis)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf Biznis zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Gojko

    13. novembar 2022 | 20:20

    Gospodo a da malo smanjite doživljaj.Uz beograd i novi sad je konstantno medju deset gradova u svetu sa najzagadjenijim vazduhom.Kava bre indjija i fruška gora .U prečniku 30 km vazdušne linije 4 fabrike gume, toplana na mazut, rafinerija nafte.Podjite u bolnicu u kamenici da vidite stepen smrtnosti od kancera kao epidemija.U n.sadu bude jutara da se disati ne može.Dunav izmedju " cepelina" i "žeželja " smrdi za oči štipa ( posebno kad je nizak vodostaj).Kakve vi pominjete dve tri , pet hiljada evra za kvadrate stanova vikendica u gradu i na fruškoj gori??? Kvadrat se na primorju sa pogledom na more može ovog momenta pazariti za 1300- 1500 evra.Ima naravno i skuplje mnogo ali se može naći.Toliko o tome od rodjenog lale.

  • Eur: <% exchange.eur %>
  • Usd: <% exchange.usd %>