• 0

Ovako će izgledati "Srpsko selo" kod Kosjerića: Tradicionalne kućice i hotel sa oko 200 soba

U okviru prve faze projekta planirano je zapošljavanje najmanje 35 ljudi, sa akcentom na mlade i obrazovane ljude iz ove opštine

  • 0
srpsko selo, kosjerić Rina

Prošle godine najavljena je izgradnja kompleksa "Srpsko selo" duž obale reke Skrapež kod Kosjerića, a prema nezvaničnim informacijama iz avgusta 2021. za projekat će biti izdvojeno oko 5 miliona evra.

Kako Rina prenosi, izgradnja rizorta je počela ove godine, a projekat će u svom sastavu imati etno selo i moderan hotel sa četiri zvezdice i luksuznim sadržajima.

- U arhitektonskom smislu ovaj kompleks sačinjavaće petnaest kuća, tradicionalne srpske seoske arhitekture, koji će pokriti stilove gradnje iz svih krajeva, crkvu i dva centralna objekta koji će se koristi za organizaciju usluga. Projektom je predviđeno da u drugoj fazi izgradnje kompleksa "Srpsko selo" planirana je izgradnja hotela, kapaciteta 200 smeštajnih jedinica i 10 apartmana koji će zadovoljavati sve potrebe savremenog turiste - rekao je Nemanja Gajić menadžer projekta.

Ideja izgradnje "Srpskog sela" potiče od želje za očuvanjem jedinstva kulturnog prostora Republike Srbije kroz očuvanje tradicije i širenja kulturne raznolikosti kao posebnog bogatstva naše zemlje. Postoji jasno opredeljenje da se kod šire srpske populacije stvori razumevanje i isticanje kulture kao čuvara, prenosioca i stvaraoca vrednosti.

- Planira se razvoj lanca vrednosti u sektoru prozivodnje domaće hrane, kroz podsticanje udruživanja i započinjanja poljoprivredne delatnosti ostalih domaćinstava koja nisu registrovana i koja su do sada proizvodila hranu za soptvene potrebe. Jasno je da će od boravka turista u kompleksu "Srpsko selo" korist imati i trgovinske radnje kao i ostali privredni subjekti opštine Kosjerić - dodao je on.

U okviru prve faze projekta planirano je zapošljavanje najmanje 35 ljudi, sa akcentom na mlade i obrazovane ljude iz ove opštine. U drugoj se očekuje zapošljavanje istog broja ljudi, tako da će "Srpsko selo" imati najmanje 70 zaposlenih.

Video: Zavirite u unutrašnjost prvih 3D kuća koje su spremne za useljenje

(Telegraf Biznis/Rina)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf Biznis zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Eur: <% exchange.eur %>
  • Usd: <% exchange.usd %>