• 9
 ≫ 

Niško naselje je dugo pratio loš glas: Šta mislite koliko sad vredi stan u njemu? Cifre divljaju

 ≫ 

Durlan je godinama važio za kvart poznat po "opasnim momcima", ali je vremenom dobijao na boljoj reputaciji...

  • 9
Niš, izdavanje stanova, novac

Foto: Shutterstock

Cene na tržištu nekretnina u Srbiji i dalje divljaju, bilo da je reč o prodaji ili izdavanju stanova.

Do skoro je Beograd bio daleko ispred svih po paprenim cenama, što je svakako i dalje, ali mu se ozbiljno približavaju i drugi gradovi poput Novog Sada, Niša, Kragujevca...

Kirije su drastično skočile i na jugu naše zemlje, te se tako trenutno izdaje prosečan stan u Nišu, veličine 55 kvadrata, za čak 400 evra mesečno.

Pritom, mnogima je značajna informacija da je ova nekretnina locirana u kvartu koji je dugo bio na "lošem glasu", a u pitanju je Durlan.

Durlanci su, inače, rekorderi među Nišlijama zbog viceva koji su o njima ispričani. Poznata je i izreka iz ovog naselja: "Srbija do Tokija, Durlan do Mekdonaldsa", koja aludira na to da niški kvart treba da se proširi do centra Niša.

Sve u svemu, na fotografijama možete videti kako izgleda stan u Durlanu od 400 evra, a pišite nam u komentarima da li je cena previsoka ili adekvatna.

Ovo je opis oglasa:

"Izdaje se dvoiposoban stan površine 55 m2 na visokom prizemlju u zgradi. Sastoji se od ulaznog hodnika, trpezarije sa kuhinjom, dnevne sobe, dve spavaće sobe i kupatila. Grejanje je na TA peći sa tajmerima. Ima klimu. Iza zgrade ima ograđenu letnju baštu. Kompletno je opremljen nameštajem i svom potrebnom belom tehnikom".

Napomena je i da se stan izdaje "ozbiljnim zakupcima na duži vremenski period".

"Lepo je osvetljen i orijentisan. Obavezan depozit u visini jedne mesečne kirije. Agencijska usluga je 50% od prve mesečne zakupnine...", piše dalje u oglasu.

Inače, prema podacima jednog domaćeg sajta za nekretnine, prosečna cena stanova u starogradnji u Nišu je 1.446 €/m², a u novogradnji - čak 1.853 €/m².

Video: Ovo je grad u koji je uloženo najviše sredstava EU

(Telegraf Biznis)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf Biznis zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Vesela

    22. novembar 2022 | 21:02

    Nikad to naselje nije imalo zestoke momke vec je vazilo za provincijski deo grada.A sada su ga tako "naduvali " kao da je centar grada.Po meni je to naselje i dalje provincijsko bwz obzira sto je puno zgrada u njemu neukusnog rasporeda...

  • Marija

    23. novembar 2022 | 04:52

    Cena je papreno visoka!!! Prosečan stan u naselju koje ni malo nije na glasu i ni po čemu se ne izdvaja. Većina drugih delova grada je daleko bolja za život. I dodatno, u kojoj to firmi treba zakupac da radi da bi bio u stanju da plati kiriju od 400e

  • Really

    22. novembar 2022 | 14:14

    Valjda smo jedini u Evropi sa tročlanom porodicom u potrošačkoj korpi i koji dnevni boravak kao sobu računamo. Stan iz oglasa bi bio 600-700 evra u Novom Sadu, u onom njihovom Beogradu je valjda jeftinije.

  • Eur: <% exchange.eur %>
  • Usd: <% exchange.usd %>