• 1

U jednoj od najlepših zemalja sveta možete iznajmiti čitavo selo: Skupo ili budzašto, šta kažete?

Petritoli ima svoj zamak, pozorište i rimske podrume - i možete iznajmiti to sve u paketu

  • 1
Iznajmite celo italijansko selo za vrhunski porodični odmor ili venčanje Foto: GroupAccommodation.com / Ferrari / Profimedia

Prelepa Italija ima mnogo toga da ponudi, od ukusne hrane i zabave do divne prirode i bogate kulture.

Jedna od najpopularnijih evropskih nacija vrvi od turista i ove 2022, iako su prethodne godine bile prilično turbulentne. Ipak, nastavio se trend kupovine kuća za 1 evro, mahom na Siciliji, a od skoro je u ponudi i tzv. "Grad zelenog zlata", koji vama plaća 30.000 evra da se tamo preselite.

Nedavno smo pisali i o tome da se prodaje čitavo selo u Španiji, po imenu Salto de Kastro. U međuvremenu, našao se i kupac, Španac Oskar Tores iz Toleda, koji je za njega dao 300.000 evra.

A sada, ponovo, dolazimo do Italije.

Ovde nije reč o prodaji, već o rentiranju. Naime, kompletno živopisno italijansko selo je dostupno za iznajmljivanje grupama turista, pri čemu je na raspolaganju 98 spavaćih soba, za jednu veliku grupu za zabavu.

U njima može da spava do 200 osoba, tako da povod za iznajmljivanje Petritolija može biti venčanje ili neka druga velika porodična proslava.

Petritoli ima svoj zamak Palazzo Mannocchi sa baštama i bazenima, zatim barokno pozorište, trgove i rimske podrume - i možete iznajmiti to sve u paketu.

Petritoli je autentično italijansko srednjovekovno selo koje se nalazi u netaknutoj regiji Le Marche (u centralnoj Italiji), blizu jadranske obale, a od Rima je udaljeno nešto manje od tri sata vožnje.

Ipak, ima jedna caka: da biste zakupili Petritoli, grupa mora imati najmanje 50 osoba, koje će u njemu boraviti od tri do sedam noći. 

Cena?

Boravak koji podrazumeva šest noćenja za 150 osoba, na primer, koštaće 12.000 evra, dakle, to je svega 80 evra po osobi za sve te dane.

Dva bazena su dostupna za privatnu i ekskluzivnu upotrebu, a gostima je na raspolaganju čak 19 kuhinja, tako da mogu sami da spremaju hranu. Tu je, doduše, i profesionalni ketering tim koji će im obezbediti doručak, ručak, gala večere i bankete za do 250 ljudi, ako je to potrebno.

Hale i zatvoreni trgovi se često postavljaju za ručavanje i bankete. Pored toga, postoje brojne sale za sastanke, saloni i prostori za odmor različitih veličina. Postoje čak i posebne prostorije za igru za decu.

Video: Snimili smo dve super jahte u Nici, evo kome pripadaju

(Telegraf Biznis)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf Biznis zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Eur: <% exchange.eur %>
  • Usd: <% exchange.usd %>