• 14

Šest dana u vili u Bariču skoro 900 evra, sa popustom: "Uživajte u sauni, u pogledu na noćno nebo"

Da li vam se ova cifra čini kao prevelika za lokaciju na kojoj se kuća nalazi ili, ipak, ne?

  • 14
Moderna kuća planina na planini evri Foto-ilustracija: Shutterstock

Srpske vikendice, odnosno kuće pravljene baš za iznajmljivanje, bivaju sve popularnije i traženije na domaćim, ali i stranim sajtovima, poput Airbnb-a i Booking-a.

Što originalnije, kvalitetnije i neobičnije - to bolje "prolaze", a takvih je sada sve više, posebno na Zlatiboru, Kopaoniku i Tari, kao i u okolini Beograda (Avala, Kosmaj), Novog Sada (Fruška Gora).

Primećujemo i da vlasnici atraktivnih nekretnina u Srbiji ulažu sve više u eko gradnju i u bolje materijale, a ne izostaje ni moderan dizajn - kakav smo do pre nekoliko godina, a posebno decenija - retko viđali na Balkanu.

Takođe, enterijer je ili raskošan ili minimalistički - ali sve moderniji, uz prateći sadržaj poput bazena, sauna, roštilja itd.

Tako smo na Airbnb-u i Booking-u "naleteli" na vilu iz Bariča: zapravo, nije to "vila" kakvu obično zamišljamo - enormna, sa velikim uređenim imanjem i garažnim mestima, ali je definitivno luksuzna kuća kakvu ne viđamo često.

U pitanju je bio zapušten plac, koji je u padu, te je bilo potrebno "podići" kuću, tako da deluje kao da lebdi. A, zapravo, dobio se moderan arhitektonski podvig. Obronci Bariča su, inače, poznato klizište, tako da imajte to u vidu ako "merkate" plac u tom delu zemlje.

U opisu se navodi i da je konstrukcija objekta od armiranog betona, te da se drvena krovna konstrukcija nalazi u glavnom delu boravka, dok iskošeni krov nekretnini daje arhetipski karakter. Krov i bočne fasade pokriva profilisani lim, u antracit boji.

 
 
 
 
View this post on Instagram
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 A post shared by Rinari Spa House 🌿 (@rinari.spa.house)

Gostima se nude privatni đakuzi, sauna, spoljašnji bazen dostupan u sezoni - 24/7, sigurnosne kamere, kuhinja svakako, zatim soba za rad, dobar internet, HDTV sa Netfliksom, besplatni parking...

"Uživajte u sauni, u pogledu na noćno nebo", takođe se navodi na sajtu za rezervisanje smeštaja, uz napomenu da je kuća udaljena 30 km od centra Beograda.

Ali, spremite se i za paprenu cenu: luks kuća iz Bariča je dostupna u periodu od 8. do 13. januara, po ceni od 737 evra za pet noćenja, plus taksa od 125 evra. 

Dakle, ukupna suma je 862 evra za šest dana boravka. Pritom, u pitanju je cena sa popustom: umesto 147 evra za noć, regularna cena je 169 evra. To znači da biste šest dana, a pet noći u ovoj kući, po punoj ceni - platili 845 evra, bez takse. Sa naplatom usluge servisa (VAT), cena je nadomak 1.000 evra.

Da li vam se ova cifra čini kao prevelika za lokaciju na kojoj se kuća nalazi ili smatrate da - ako je moderna, kvalitetna i sve to nudi - onda je cena "opravdana"? Pišite nam.

(Telegraf Biznis)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf Biznis zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Marija

    11. decembar 2022 | 12:09

    Auuuu,šta je sa ovim ljudima? Pa za te pare može da se ide u Rim,Beč ili Barselonu na 4,5 dana.

  • moki

    11. decembar 2022 | 12:27

    Baricu te za soma evra,ahahahah

  • SrbskiBek

    11. decembar 2022 | 13:20

    Ovakve zemlje nema nigde na svetu definitivno !!!!!

  • Eur: <% exchange.eur %>
  • Usd: <% exchange.usd %>