• 0

Top 3 vile koje su obeležile 2022. godinu: Imaju vodopad, privatno pristanište, fenomenalne poglede

Milenijalci čine više od polovine (59%) potrošača koji žele da kupe kuću vredniju od 3 miliona dolara

  • 0
Najluksuznije nekretnine 2023 Vila NEO / Foto: mediadrumimages/NestSeekersInter / Media Drum World / Profimedia

Iako je 2022. obeležila teška svetska kriza, podstaknuta posledicama kovida, usporene privrede, ratom i energetskim izazovima, oni najimućniji su nastavili da ulažu u nekretnine, kao "sigurno sredstvo".

I to, ne u bilo kakve. Fokus je na luksuznim imanjima, koja koštaju nekoliko desetina miliona dolara.

Saint Barthélemy je najglamuroznije ostrvo na Karibima, i upravo tu se nalazi ova famozna vila NEO koju vidite na fotografiji iznad. 

Između ostalog, poznata je i kao "vila slavnih", jer su u njoj boravile mnoge poznate ličnosti, a pre svega Džej Zi i Bijonse. Samo ove godine na pomenutom ostrvu su primećeni Leonardo Di Kaprio, Džef Bezos, Drejk, Gven Stefani, Dua Lipa, porodica Kardašijan i mnogi drugi.

Najluksuznije nekretnine 2023 Vila NEO / Foto: mediadrumimages/NestSeekersInter / Media Drum World / Profimedia

Konkretno ova luksuzna nekretnina uključuje šest spavaćih soba i deset kupatila, kao i vodopad, salu za fitnes, bioskop, noćni klub.

Na listi se našla i prelepa kuća u kojoj je glumica Gvinet Paltrou provela detinjstvo, a koja se nalazi u kalifornijskom kvartu Regent Square u Santa Moniki, i vredi više od 17 miliona dolara.

Kupili su je glumičini roditelji davne 1976, a prema pisanju Forbsa, dom je izgrađen 1913. godine. 

Najluksuznije nekretnine 2023 Gvinet Paltrou je nekada živela baš ovde / Foto: mediadrumimages/SimonBerlyn / Media Drum World / Profimedia

Agent za nekretnine koji prodaje ovu vilu pohvalio je njen kvalitet i umeće izrade, tako da ona bude prilagodljiva. Kaže da se razlikuje od konkurencije, jer dosta "preuređenih vila liče jedna na drugu".

Nakon opsežnog renoviranja, nekretnina sada uključuje redizajn enterijera dnevne sobe i primarne spavaće sobe, kao i prelepo dvorište puno zelenila i raznolikog bilja.

Dolazimo do još jedne magične nekretnine, smeštene na Floridi. Nakon renoviranja koje je "pretrpela", sadržaji kuće uključuju bioskop, gurmansku kuhinju, dva bazena, igralište za odbojku, privatno pristanište.

Najluksuznije nekretnine 2023 Kuća na Floridi / Foto: mediadrumimaes/DouglasElliman / Media Drum World / Profimedia

Kuća takođe ima veliki foaje koji vodi do prostrane dnevne sobe sa direktnim pogledom na vodu, zatim kancelariju, teretanu i biblioteku. Takođe, sadrži pećnicu za picu i prostrani prostor za zabavu u prizemlju.

Primarna spavaća soba ima dva sopstvena kupatila, prostor za sedenje sa kaminom i privatni balkon.

Prema Engel & Völker izveštaju o trendovima vezanim za kupce luksuznih kuća, milenijalci čine više od polovine (59%) potrošača koji žele da kupe kuću vredniju od 3 miliona dolara. To je "ključna brojka" koju agenti za nekretnine znaju, kada ciljaju na tržište luksuza 2023. godine.

Potencijalno još važnija tačka koju profesionalci za nekretnine treba da imaju na umu, jeste da dve trećine ovih kupaca kaže da radi poslove na daljinu, što znači da imaju mogućnost da rade odakle god žele.

To je dovelo do fenomena da skoro svi oni, trenutno, poseduju luks vilu, ili su u procesu planiranja kupovine drugog doma.

Video: Hotel u kome noć košta 5.000 evra, piće 150: Zavirite u dragulj jezera Komo za one sa dubljim čepom

(Telegraf Biznis)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf Biznis zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Eur: <% exchange.eur %>
  • Usd: <% exchange.usd %>