• 10
 ≫ 

Vreme čitanja: oko 1 min.

Novi hit u Srbiji: Prodaje plac, a ključni benefit imanja je "blizina Novaku Đokoviću". Cena paprena

 ≫ 

Vreme čitanja: oko 1 min.

Što se tiče ključnih informacija, treba da znate da je plac uknjižen, deljiv je i dozvoljena je gradnja na njemu

  • 10
Zemljište, Novak Đoković Foto: Shutterstock, Tanjug/AP

Sada već i "ptice na grani" znaju da je naš najuspešniji teniser ikada, Novak Đoković, pre izvesnog vremena pazario prelepo imanje na Kosmaju, planini nadomak Beograda.

Ali, ono što je posebno zanimljivo jeste da je ta informacija nekima poslužila kao inspiracija za pisanje oglasa za prodaju placa na Kosmaju. Ova planina je već duže vreme "mamac" za imućnije građane naše zemlje, koji tamo grade vile i komplekse sa bazenom, ali i za radnike na daljinu.

S druge strane, ni slavni glumac Džoni Dep nije odstao ravnodušan na lepote Kosmaja, pa je njegova popularnost vremenom rasla još više. Ipak, jedan je Novak Đoković, zar ne?

Ovih dana, za oko nam je zapao oglas za prodaju placa u selu Rogača, u opštini Sopot, čija je cena 5.000 evra po aru. Dakle, reč je o zemljištu koje se prostire na 55 ari, a za koje vlasnik traži neverovatnih 275.000 €.

Što se tiče ključnih informacija, treba da znate da je plac uknjižen, deljiv je, dozvoljena je gradnja na njemu, te da ima vodu i struju, što je čest problem u ovim zonama.

Ovako glasi opis:

"Na Kosmaju, u naselju Rogača, u neposrednoj blizini (oko 100 metara) od našeg proslavljenog tenisera Novaka Đokovića, u ponudi je plac od 55 ari (5.000 evra po aru). Plac ima struju, vodu i gas.

Sa placa se pruža fenomenalan pogled, u pitanju je zapadno orijentisana sunčana strana. Dozvoljena gradnja je podrum, prizemlje plus sprat. Na samo 45 minuta od centra Beograda."

Kosmaj Kosmaj / Foto: Shutterstock

Istraživali smo i prosečne cene kvadrata za kuće na Kosmaju, a prema aktuelnim podacima jednog popularnog domaćeg sajta za nekretnine, trenutni iznos je 1.475 evra po metru kvadratnom.

Pišite nam u komentarima da li je ova cifra previsoka ili realna?

Da li biste kupili imanje na Kosmaju?

Glasajte

Video: Otvoren prvi Mejkers lab u Srbiji: Ovo je mesto za nove ideje

(Telegraf Biznis)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf Biznis zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Kosmajac

    5. januar 2023 | 16:27

    Na Kosmaju više nema slobodnih placeva, pogotovo na tom delu planine..Tako da je to odlična cena s obzirom da je u zagađenim Jajincima 15.000e ar zemlje i ljudi kupuju. Blizina Đokovića nebitna informacija.

  • Kosmajac

    5. januar 2023 | 16:28

    20.000e je ar na punom Zlatiboru, Krnjaca Ovca Borca Kumodraz neke jaruge po 7,8 hiljada ar...sto covek za takvu lepotu i mir i sve blagodeti lepote Kosmaja....ja da tamo imam plac ziveo bih tamo...ili bih trazio 10.000e po aru...

  • Analiticar

    6. januar 2023 | 08:49

    2023-ce sve puca po svim shavovima. Cena kvadrata u Beogradu ce pasti na 650eur. A selendre ce ici za 200

  • Eur: <% exchange.eur %>
  • Usd: <% exchange.usd %>