• 1

Najnaprednija oblast u Kini, raj za investitore: Spektakularna građevinska čuda kojima se divi svet

Neverovatne nekretnine nam dolaze iz ove azijske zemlje, koja svaki put uspe da nadmaši sebe...

  • 1

Nemačka industrijska multinacionalka "Thyssenkrupp" je pre nekoliko godina izgradila neverovatan soliter u Kini, u oblasti Guangdžou.

Njegova namena je specifična: visok je 248 metara i napravljen je za testiranje brzih liftova bez užadi.

I taman kada pomislimo da "nema dalje", ova azijska velesilna nas iznenadi svojim impresivnim građevinama. Ono što je posebno važno jeste da one nisu samo estetski spektakularne, već i funkcionalne.

Tako je 2018. globalni proizvođač iz Nemačke označio još jednu veliku prekretnicu u svojoj inovacijskoj ambiciji, prilikom ceremonije otvaranja svoje fabrike. To lansiranje je označilo kontinuirano ulaganje i razvoj kompanije u Kini, nakon otvaranja "Thyssenkrupp" višenamenske zgrade u Šangaju 2016. godine.

Takođe, podsećamo vas na ovaj impresivni toranj sa namerom da ukažemo na posvećenost Kine održivom razvoju koje je krenulo godinama unazad. Ovaj toranj je, inače, jedan od najviših tornjeva za testiranje na svetu i predstavlja simbol snage nemačke kompanije u istraživanju i razvoju i liderstva u inovacijama liftova.

To je tema o kojoj se, treba reći, manje govori, a nije zanemarljiva. Ukupna investicija za tu fabriku i toranj je iznosila oko 103 miliona evra.

Osim toga, u Kini je iznikao najviši kružni stakleni most, takođe lociran u oblasti Guangdžou.

Ova zapanjujuća turistička atrakcija, napravljena od čelika, ima najveći komad stakla na svetu, među ostalim inženjerskim dostignućima koji obaraju rekorde. Kina je u poslednjoj deceniji stekla reputaciju po odvažnosti da kreira upravo - turističke atrakcije, građevine kojima se divi ceo svet.

Najnoviji takav strukturalni podvig je Huangtengxia Tianmen Sky Walk u južnoj kineskoj provinciji – platforma postavljena na tri noseća čelična stuba, sa koje se pruža fenomenalan panoramski pogled.

Stubovi od čelika i betona podržavaju staklenu osmatračnicu visoku 900 metara, a dimenzije mosta ga čine svetskim rekorderom, barem za sada.

Važi za najduži i najviši stakleni hodnik sa jednim stubom na svetu, sa najvećim kružnim vodopadom na svetu, a delo je državne kompanije "CMCU Engineering Corporation", osnovane 1964. godine.

Stakleni most može da izdrži težinu od skoro 400 tona, što je jednako težini oko 4.000 ljudi.

Video: Ušli smo u superbrzi voz u Kini koji ide 306km na sat: Prelazi 1000km za 4 sata

(Telegraf Biznis)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf Biznis zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Перагеније

    23. januar 2023 | 14:36

    Док Америка постаје иструлела олупина, Кина достиже некадашњи амерички сан. Импресивно...

  • Eur: <% exchange.eur %>
  • Usd: <% exchange.usd %>