• 0

Prava verzija filma "Odmor": Menjala dom u Njujorku sa drugaričinim iz Edinburga, ovo su utisci

Nakon što su razmenile fotografije nekretnina i potvrdile datume koje obema odgovaraju, bukirale su let i napisale jedna drugoj vodič za "stan i komšiluk"

  • 0

Film "Odmor" iz 2006. godine postao je praznični klasik širom planete. Podsetimo, u filmu književnica Iris, koju glumi Kejt Vinslet, menja svoj dom tokom Božića sa filmskom direktorkom Amandom, koju glumi Kameron Dijaz, kako bi izbegle ljubavne probleme. Obe žene stvaraju neočekivanu povezanost sa lokalcima i pronalaze snagu kako bi nastavile dalje.

Slična situacija se desila i novinarki Business Insider-a, Taliji, koja je kada je njena drugarica Rho na Instagramu postavila oglas da traži nekoga za kratkotrajno "menjanje stana" u Edinburgu, za neki u Njujorku, znala da je poziv upućen baš njoj.

- Živim u jednosobnom stanu u Njujorku i često prijatelji ostaju u njemu dok ja nisam tu. Čak imam i knjigu utisaka. Svidela mi se ideja o menjanju stana sa prijateljem od poverenja, kao način putovanja u novu zemlju - navodi Talia.

Nakon što su razmenile fotografije nekretnina i potvrdile datume koje obema odgovaraju, bukirale su let i napisale jedna drugoj vodič za "stan i komšiluk".

- Slično Airbnb-u, obuhvatao je šifru za Wi-Fi, način odlaganja smeća, uputstvo za upotrebu veš mašine, kao i lokacije najbližih radnji i uputstvo za javni prevoz. Moj partner i ja smo otišli u Škotsku nekoliko sati pre nego što su Rho i njen suprug stigli u moj stan - dodaje.

 
 
 
 
View this post on Instagram
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 A post shared by Talia Lakritz (@talialakritz)

Pored lepota Edinburga, Talia je primetila i neke razlike u stanovanju, odnosno ono na šta nije morala da misli u Njujorku.

- Uputstva koje je ostavila prijateljica pokazala su se korisna kada sam pokušavala da uključim grejanje. U Njujorku ne kontrolišem toplotu i toplu vodu pa je trebalo malo vremena da naučim da koristim bojler u njenom apartmanu.

Kako navodi, "menjaža stanova" im je takođe uštedela novac. Naime, na Airbnb-u, apartmani u Edinburgu koštaju oko 100 do 200 dolara za noćenje, ne uključujući takse. Hoteli su još skuplji.

- Ostalo mi je više novca u mom budžetu za putovanje koje smo iskoristili da bukiramo ture i putovanja u druge delove Škotske - dodaje Talia.

Isto mišljenje deli i njena drugarica Rho.

- Takođe je mnogo bolje nego da odsedate u hotelu ili da se osećate kao da nemate stvarnu bazu negde - rekla je.

U galeriji možete videti kako izgleda kućica iz filma u kojoj je boravila Kejt Vinslet, ali ovde i saznati za koliko se sada izdaje na Airbnb-u.

Talia priznaje da se možda ne bi osećala komforno da menja stan sa potpunim strancem kao Iris i Amanda u filmu, ali bi defitinivno ponovila svoje iskustvo.

Video: Kuća na točkovima: Penzioner našao idealno rešenje za život i putovanje

(Telegraf Biznis)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf Biznis zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Eur: <% exchange.eur %>
  • Usd: <% exchange.usd %>