• 0
 ≫ 

Vreme čitanja: oko 1 min.

Za dodelu seoskih kuća u 2023. opredeljeno 500 miliona dinara

 ≫ 

Vreme čitanja: oko 1 min.

Očekivani efekat ovog programa je naseljavanje oko 300 seoskih kuća sa okućnicom u ruralnim područjima, a za ove namene obezbeđeno je 500 miliona dinara, saopšteno je iz vlade

  • 0
Arilje

Foto: Wikimedia/ZoranCvetkovic (http://www.srbijaplus.net/)

Vlada Srbije je danas usvojila Uredbu o utvrđivanju Programa dodele bespovratnih sredstava za kupovinu seoske kuće sa okućnicom na teritoriji Srbije za 2023. godinu, za šta je predviđeno 500 miliona dinara.

Cilj ovog programa je smanjenje migratornih kretanja stanovništva koja dovode do depopulacije u ruralnim područjima, motivisanje seoskog stanovništva da ostane na selu i podsticanje mladih da se vrate na selo rešavanjem stambenog pitanja.

Očekivani efekat ovog programa je naseljavanje oko 300 seoskih kuća sa okućnicom u ruralnim područjima, a za ove namene obezbeđeno je 500 miliona dinara, saopšteno je iz vlade.

Ministarstvo za brigu o selu je podsetilo da je do sada iz ovog programa kupljena 1.631 kuća sa okućnicom u selima Srbije. Najpovoljnija seoska kuća koštala je 388.000 dinara, a najskuplje su se kretale do maksimalnog dozvoljenog iznosa od 1,2 miliona dinara, pa se za opredeljeni iznos od 500 miliona očekuje kupovina još oko 500 kuća u selima na teritoriji čitave Republike Srbije.

Ministarstvo je saopštilo da će narednih dana raspisati Javni konkurs po ovom programu.

Video: Cene nekretnina u Subotici ostale iste, a potražnja opala

(Telegraf Biznis)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf Biznis zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari