• 4

Vreme čitanja: oko 1 min.

Samo što ne naplate i vazduh: Soba kod Ušća već košta papreno, a ko radi od kuće - plaća dodatno

Vreme čitanja: oko 1 min.

Soba od 14 kvadrata se izdaje za 200 evra mesečno, plus 50 evra za račune

  • 4

Da cene za izdavanje nekretnina u Beogradu mogu rasti u nedogled, govori i najnoviji oglas na koji smo naišli na popularnom sajtu za oglašavanje.

I dok smo već navikli da za nenamešten stan od 55 kvadrata na Novom Beogradu traže 400 evra, ili pak 250 evra više za onaj od 96 kvadrata na Petlovom brdu, i dalje se zbunimo kada vidimo dokle su stanodavci spremni da idu i profitiraju nauštrb krize.

Tako se u najnovijem oglasu nudi soba, na kako navode "odličnoj lokaciji na Novom Beogradu, blizu Ušća", za 200 evra mesečno, plus 50 evra za račune. Za istu sumu ste svojevremeno mogli da iznajmite jednosoban stan na Voždovcu.

- Izdajem komfornu sobu sa velikim krevetom u velikom stanu, namenjenu jednoj studentkinji, ili zaposlenoj, nepušaču - stoji u oglasu.

- Soba je veličine 14 kvadrata, opremljena velikim krevetom. U sobi je veliki ormar i radni sto. Internet je iz Eon paketa. Soba je opremljena novim PVC balkon vratima. Depozit je 150 evra. Zajedničke prostorije su dva toaleta, kupatilo i čajna kuhinja - dodaje se.

Kako se takođe navodi, upotreba mašine za veš i sušenje je uključena u cenu.

Ipak, ovaj stan verovatno ne bi odgovarao onima koji rade od kuće, jer kako oglašivač piše: "Ukoliko radite u stanu na daljinu, to se doplaćuje".

Takođe, soba se izdaje i na nekoliko dana i tada je cena još skuplja:

"Za boravak kraci od mesec dana soba se izdaje po ceni od 20 evra po danu, uz uključene troškove režija. Za boravak od mesec do dva meseca, cena izdavanja je 12 evra po danu, uz uključene režije".

Prema podacima Republičkog geodetskog zavoda, u 2022. godini najskuplji stan prodat je za 2,47 miliona evra, a najskuplja vila - locirana na Dedinju - za čak 5,1 milion evra.

Kakvi bi podaci bili za stanove koji se iznajmljuju?

Video: Kako naći stan u situaciji kada cene nekretnina i zakupa divljaju?

(Telegraf Biznis)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf Biznis zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Đorđe

    3. mart 2023 | 17:50

    Pa najbolje je da vam platim 200€ i da ne dolazim ni na spavanje.

  • Komsija

    3. mart 2023 | 18:36

    Mene bi bilo sramota da objavim sliku sa namestajem iz osamdesetih

  • Cica

    3. mart 2023 | 17:30

    Da država uvede porez na izdavanje nekretnine, bile bi neke realne cene, a državni budžet puniji. To je bilo sedamdesetih osamdesetih godina

  • Eur: <% exchange.eur %>
  • Usd: <% exchange.usd %>