• 0

Vreme čitanja: oko 1 min.

"Inspirisana duhom okeana": Holandska superjahta nosi naziv iz grčke mitologije

Vreme čitanja: oko 1 min.

Jahta je dugačka 131 metar i imaće tri palube

  • 0
Superjahta dizajnirana za milijardere Aeolus Foto: Oceanco / Ferrari / Profimedia

Holandska kompanija "Oceanco" predstavila je prve rendere za svoj novi koncept superjahte "Aeolus" duge 131 metar na Međunarodnom sajmu nautičara u Dubaiju.

Jahtu, nazvanu po grčkom bogu vetra, odlikuje zakrivljen linearni profil i upotreba održivih materijala prenosi superyachttimes.

- Inspirisana je duhom okeana - rekao je dizajner Džils Tejlor.

Trup Aelousa prikazuje dva dinamična, napred orijentisana podupirača koji pružaju otvor na more. Takođe, tri različite palube obložene staklom i sa otvorenim dizajnom trupa približavaju goste vodenoj liniji.

Aeolus je dizajniran da bude "dom daleko od kuće", sa privatnom oazom na njenoj gornjoj palubi, koja pruža najbolji pogled i deluje kao utočište na vodi.

- Njene obline je ne čine preterano ženstvenom jer u njenoj smeloj, otvorenoj arhitekturi postoji muški kvalitet. Osim samih površina palube, nijedna površina nije ravna ili brutalno geometrijska, što pruža jedinstvenu estetiku koja izdvaja Aeolus - dodaje dizajner.

Pored glavnog apartmana, jahta poseduje i dva apartmana za goste na glavnoj palubi, kao i teretanu i spoljašnji atrijum, dok su dva apartmana za goste i VIP apartman smešteni na njenoj donjoj palubi.

Na glavnoj palubi nalazi se i bazen, kao i prostor za odmaranje do krme sa stepenicama koje se spuštaju u klub na plaži. Njen dnevni boravak na glavnoj palubi vodi do njenog unutrašnjeg atrijuma preko stepeništa, nudeći gostima mesto za ručavanje i odmor.

Za enterijer jahte bio je zadužen dizajnerski studio iz Londona "Njord" koji u svom radu koristi u potpunosti održive materijale.

- Svaki element je rigorozno uzet u obzir, uključujući nabavku i sledljivost materijala i rad sa nekim od najinovativnijih svetskih zanatlija u oblasti biomaterijala i održivog razvoja - objasnila je Sara Kolbon, suosnivač Njord-a.

Video: Snimili smo dve super jahte u Nici, evo kome pripadaju

(Telegraf Biznis)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf Biznis zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Eur: <% exchange.eur %>
  • Usd: <% exchange.usd %>