• 9
 ≫ 

Vreme čitanja: oko 2 min.

U Nišu ultra lux penthaus od 150 kvadrata 600 evra: U Beogradu za te pare dobijate "kutiju" van centra

 ≫ 

Vreme čitanja: oko 2 min.

Koliko ste spremni da platite za život u prestonici?

  • 9

S jedne strane imamo Beograd, glavni grad Srbije u kojem cene ne prestaju da skaču, a sa druge strane imamo jug i centar tog dela Srbije - Niš, gde je takođe došlo do rasta cena, ali svakako ne u toj meri.

Ovog jutra smo poredili stanove, na osnovu jednog parametra, a to je iznos od 600 evra koji gazde traže za zakup: evo šta smo pronašli.

U Nišu nude nekretninu od 150 evra, tačnije penthaus u samom centru (Medijana), koji ima 5 soba. Doduše, nije namešten, ali je nov novcijat; u pitanju je novogradnja sa etažnim grejanjem.

U oglasu piše da je stan dostupan i pušačima i nepušačima, i onima koji imaju kućne ljubimce, odmah je useljiv, i ima terasu, podrum, video nadzor, parking, klimu, lift u zgradi.

"Jedinstvena ponuda luksuznog penthausa površine 150 kvadrata, rađenog za sopstvene potrebe. Kompletan sprat je, inače, rađen za ličnu upotrebu i poseduje visoko energetsku efikasnost (hidro, termo i zvučnu izolaciju). Zgrada se nalazi na fenomenalnoj, eksluzivnoj lokaciji u strogom centru grada Niša, na samo 300 metara od TC Kalče i 400 metara od Pravnog i Ekonomoskog fakulteta. Uz penthaus ide i privatno parking mesto u dvorištu zgrade, obezbeđeno parking rampom, led reflektorom i video nadzorom. Poseduje lift, dva kupatila, optički internet", piše u oglasu.

Iako je jasno kolike su razlike između Beograda i Niša, kada je reč o stilu života, poslovnim mogućnostima i investicijama, čini se da je prestonica, ipak, precenjena. Primer koji sledi je samo jedan u nizu...

Na Banovom brdu za stančić od 28 kvadrata traže istu gorepomenutu sumu - 600 evra. Doduše, stan je takođe veoma luksuzan, i novoj modernoj zgradi, ali ne treba zaboraviti da Banovo brdo, ipak, nije "strogi centar" grada iako odavno važi za "grad u gradu", kao i da je kvadratura izuzetno mala, čak i za samce.

"Na odličnoj lokaciji u centru Banovog brda, najveća prednost ove lokacije je blizina prirodi - kako Adi Ciganliji, tako i Košutnjaku, a ujedno i odlična povezanost sa centrom Beograda. Stan se nalazi u Požeškoj ulici, međutim, orijentisan je suprtono od same ulice tako da buka od saobraćaja ne predstavlja nikakav problem. Stan je potpuno nov i nalazi se u zgradi koja je završena 2020. godine. Sastoji se iz prostrane dnevne sobe, kuhinje, kupatila i prostrane terase."

"Stan je opremljen vrhunskom aluminijumskom stolarijom sa zvučnom i termo izolacijom, dekorativnim zavesama, digitalnim roletnama, sigurnosnim protivprovalnim vratima, višeslojnim hrastovim parketom, klima uređajem, radijatorima... Takođe, zgradu odlikuje veliki broj lokala, od teretane do kancelarijskih prostora, kao i obezbeđenje 24/7", piše u ovom oglasu."

Dalje se navodi da je stan namešten, te da "dolazi sa svim stvarima koje su neophodne za jedan lagodan svakodnevni život". Traženi depozit za ovaj stan je 800 evra.

(Telegraf Biznis)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf Biznis zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Tea

    14. mart 2023 | 11:06

    Svaka šuša hoce da zivi u Beogradu. I treba jos skuplje da bude.

  • Magaš

    14. mart 2023 | 10:33

    Nema limita katastrofa sa cenama.

  • L

    15. mart 2023 | 18:55

    Mene vec interesuje koji je smisao ovih clanaka vise?... Mislim, razumem ja nameru (i interes), ali shvatite da postoji maximum do kojeg trziste moze da se pumpa, pa makar se i radilo o egzistencijalnom dobru. Ne, nece niko dati 600 evra za garsonjeru od 28 kvadrata na Banovom, cak ni Rusi...i takvi oglasi stoje po mesec dana, pa se ponavljaju. Prosto ljudi nemaju taj novac, ma koliko vi pokusavali da dizete tenziju kroz medije...

  • Eur: <% exchange.eur %>
  • Usd: <% exchange.usd %>