• 0

Vreme čitanja: oko 2 min.

S jedne strane Bekam, s druge Džastin Biber: Magija skrivena na jezeru Muskoka

Vreme čitanja: oko 2 min.

Muskoka se nalazi na samo dva sata severno od Toronta

  • 0
Muskoka Lake Foto: Jam Press/www.natkay.com / MEGA / The Mega Agency / Profimedia

Zapanjujuće imanje na obali, u letnjem kompleksu koji favorizuju Bekamovi i Džastin Biber, dostupno je sada za 25 miliona funti - i dolazi u kompletu sa dve kuće na jezeru, dve kućice za čamce i prostorijom za sedam čamaca.

Prostrano imanje, izgrađeno 2000. godine, ima jedanaest spavaćih soba i 10 kupatila, a nalazi se na poluostrvu kod čuvenog jezera Muskoka, što je jedna od najtraženijih oblasti u Kanadi.

Region – nazvan The Hamptons of the North ili Hemptons Severa – poznat je kao letnje "igralište" za bogate i slavne, počev od fudbalera Dejvida Bekama, preko glumca Marka Volberga pa do muzičke zvezde Džastina Bibera.

Dodaje se i, možda nekome bitan podatak, da je kuća decenijama bila u vlasništvu samo jedne porodice.

Stiv Hejd, agent za nekretnine i partner u firmi "PSR Brokerage Muskoka", rekao je sledeće:

- Ovo je jedna od najlepših, jedinstvenih vikendica koje su ikada bile na tržištu za prodaju u Muskoki. Zaista se mora videti da bi se verovalo i savršeno je igralište za porodice, investitore, pa čak i one koji žele da ponovo nešto izgrade ili da je renoviraju. Muskoka je samo dva sata severno od Toronta i jedno je od najlepših mesta u Ontariju, pa čak i u celoj Kanadi.

Region je takođe poznat i po mnogim drugim poznatim ličnostima, a to su Stiven Spilberg, Goldi Houn, Kurt Rasel, Tom Henks. Svi oni imaju svoje "parče raja" na jednom od tri velika jezera uključujući jezera Muskoka, Roso i Džozef.

Prema Hejdovim rečima, same vikendice u ovom delu Kanade drastično se razlikuju po tome kako izgledaju: od modernih novoizgrađenih kuća, do klasičnih zdanja u tradicionalnom stilu, kao "iz bajke".

Inače, pokazalo se kao veoma korisno i isplativo imati nekretninu u Muskoki, zbog hronično niske ponude stanova: tako se imanja prenose generacijama i mnoge porodice odustaju od prodaje svoje porodične vikendice.

Iako ova cifra deluje papreno, treba reći da su cene za luksuzne nekretnine na obali ipak pale - i to za oko 25%, u odnosu na tržišni vrhunac zabeležen u proleće 2022. godine.

Ali, isto tako, te prošle, jače cene nisu naročiti reper, jer su daleko premašile prosek koji je "vladao" godinama.

Šta sve ulazi u cenu?

Vila na jezeru okružena je prirodom i besprekorno uređenim terenom, ima kraljevsku radnu sobu, prostranu prostoriju za vežbanje pored vode i kupatilo iz tri dela.

Takođe, kuća ima vešernicu i sobu za pranje veša, dok je na gornjem spratu galerija za razgledanje, kao i umetnička galerija, zajedno sa primarnom spavaćom sobom iz koje se pruža zadivljujući pogled.

Na donjem nivou se nalazi soba za zabavu, nekoliko spavaćih soba sa sopstvenim kupatilima, zatim uređene kamene terase, na kojima je ugradna hidromasažna kada.

Tu je i potpuno odvojeni apartman za dadilju ili batlera, kao i garaža za tri automobila. Pored toga, romantična privatna terasica idealna je za posmatranje zalaska sunca i uživanje u nadrealnim pejzažima iznad jezera Muskoka, tokom cele godine.

Video: Kuća izgrađena u gotskom stilu iz 19. veka na aukciji, a početna cena će vas iznenaditi

(Telegraf Biznis)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf Biznis zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Eur: <% exchange.eur %>
  • Usd: <% exchange.usd %>