• 0

Vreme čitanja: oko 2 min.

Vlasnica vile tužila komšinicu zbog drveća: Kaže da joj uništava "fascinantni" pogled

Vreme čitanja: oko 2 min.

Ona je podnela zahtev da se palme uklone i da se na njihovo mesto posadi druga vrsta drveta koje ne raste više od 8 metara

  • 0
Sidnej kuća pogled Prinskrin: Google Maps

Žena iz Sidneja tužila je svoju komšinisu zbog šest palmi, za koje tvrdi da su joj uništile "fascinantni" pogled na luku, ali je sudija na kraju ipak odbacila tužbu.

Džordžina Blek, koja živi u bogatom predgrađu Sidneja, Rouz Bej, rekla je da je uživala u neprekidnim pogledima iz svoje kuće na plaži vredne 28 miliona dolara, pre nego što je njena komšinica, nakon rekonstrukcije imanja, posadila šest palmi.

Blek je kupila svoj dom 2015. godine, a jedna od najvažnijih stvari koje su podigle cenu imanju je upravo "fascinantni" pogled na obrise grada Sidneja, Operu i sidnejski most.

U sudskim dokumentima je pisalo da je pre sadnje palmi uživala u neometanom pogledu na grad, sve dok u novembru 2021. godine komšinica Samira Jeihoni nije zasadila drveće pored bazena svoje kuće. U pitanju je vrsta palme koja može dostići visinu i do 15 metara.

Ona je podnela zahtev da se palme uklone i da se na njihovo mesto posadi druga vrsta drveta koje ne raste više od 8 metara u visinu.

- Ranije dostupni pogledi značajno su doprineli kvalitetnom uživanju u ovim prostorijama - navodi se u sudskim dokumentima.

Međutim, komšinica je tvrdila da drveće daje privatnost njenoj bašti, kao i da pravi senku oko bazena. Otkako je podnesena prijava, ona je počela redovno da orezuje drveća.

U jednom trenutku, muž Džordžine Blek je ponudio da plati uklanjanje drveća, ali je muž komšinice to odbio. Ipak, sudija je utvrdila da drveće nije podignuto da bi bilo živa ograda i da bi ikome zaklonilo pogled.

- Prvo, drveće nije posađeno dovoljno blizu da bi u potpunosti zaklonilo pogled na luku i nema dokaza da je drveće orezivano tako da bi izraslo u ogradu, već je sređivano tako da pruža hlad iznad bazena - zaključila je ona.

Ona je zaključila da palme ometaju pogled na luku i na Sidnejski most sa nekoliko sedišta za trpezarijskim stolom ili iz jednog određenog pogleda iz kuhinje, međutim celokupni pogled, iz ostalih delova trpezarijskog stola, trpezarije, dnevnog boravka, kuhinje, sekundarnih stambenih prostora i spavaćih soba je zadržan - rekla je ona u odbacivanju prijave.

(Telegraf Biznis)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf Biznis zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Eur: <% exchange.eur %>
  • Usd: <% exchange.usd %>