• 8
 ≫ 

Vreme čitanja: oko 3 min.

Bili smo u apartmanu u kojem noć košta 23.000 evra: Veličine je trosobnog stana, pruža pogled na ceo grad

 ≫ 

Vreme čitanja: oko 3 min.

Luksuzni apartman "The Mews terrace" nalazi se na osmom spratu hotela "Kleridžiz". Iako noć u ovom apartmanu košta više od 20.000 funti (oko 23.000 evra), ono što mu daje poseban pečat je pogled sa terase sa kog se vidi ceo London

  • 8
Apartman hotel Claridges London

Foto: M. Milutinović

Kada su početkom 19. veka Vilijam i Marijana Kleridž otvorili mali pansion nisu ni sanjali da će on postati jedan od najluskuznijih i najpoznatijih hotela u Londonu.

Kada su shvatili da im posao polako raste odlučili su da iskoriste situaciju i kupe per okolnih zgrada i prave veliki hotel. Samo jedna poseta tadašnje kraljice Viktorije i njenog supruga Alberta, bila je dovoljna da ovo mesto postane jedno od kultnih mesta u gradu u kom će odsedati članovi stranih kraljevskih porodica, kao i mnogi državnici.

Hotel Kleridžiz je nakon Prvog svetskog rata bio omiljeno mesto za izlazak pripadnika visokog društva, dok je tokom Drugog svetskog rata, ali i nakon završetka bio utočište mnogim kraljevskim porodicama koji su pobegli iz svoje zemlje. Među njima je bio i kralj Petar Drugi Karađorđević sa suprugom Aleksandrom, a u pravo u apartmanu 212 rodio se i njihov sin Aleksandar Drugi Karađorđević.

Iako se eksterijer hotela više puta menjao zbog renoviranja, vlasnici su uvek insistirali da prepoznatljiva spoljašnost ostane netaknuta.

apartman hotel Claredges London

Foto: M. Milutinović

Ekipa portala Telegraf posetila je ovaj hotel u kom su osim državnika odsedali Odri Hepbern, Keri Grant, Džeki Kenedi, ali i majka kraljice Elizabete koja je uvek imala ostavljen sto.

apartman hotel Claredges London

U holu hotela nalazi se portret kralja Čarlsa Trećeg Foto: M. Milutinović

Mi smo imali prilike da zagvirimo u luksuzni apartman "The Mews terrace" koji se nalazi na osmom spratu. Iako noć u ovom apartmanu košta više od 20.000 funti (oko 23.000 evra), ono što mu daje poseban pečat je pogled sa terase sa kog se vidi ceo London.

apartman hotel Claredges London

Foto: M. Milutinović

Do ovog luksuznog apartmana od 185 kvadrata poseduje veliku dnevnu sobu sa trpezarijom, spavaću sobu sa velikim krevetom i mermernim kupatilom, odajom za poslugu, kao i zasebnim toaletom za goste. Iz dnevne i spavaće sobe izlazi se na ogromnu terasu sa pogledom na Vestminstersku palatu. Big Ben, London eye...

U prostranoj dnevnoj sobi nalazi se veliki drveni trpezarijski sto sa stolicama koji su ručno izrađeni, kao i dva troseda sa foteljama pored velikog kamina. Ono što sobi daje posebnu čar jeste osvetljenost, budući da se u njoj nalazi nekoliko velikih prozora, kao i pomenuta terasa.

Iako noć u ovom apartmanu vredi pravo malo bogatstvo, iz uprave hotela nam kažu da zbog svog klasičnog i malo svedenijeg izgleda nije prvi odabir članova stranih kraljevskih porodica jer se oni najvešće odlučuju za Royal i Prince Alexander apartmane.

U spavaćoj sobi nalazi se veliki king sajz krevet sa velikim garderoberom i komodama. Bele visoke zidove krase umetničke slike, pod je prekriven ručnoizrađenim tepihom, dok sa plafona visi kristalni luster. Iz ove sobe ulazi se u privatno kupatilo obloženo mermerom sa velikom kadom na sredini, ali i tuš kabinom koja može da se transformiše u saunu.

Tokom boravka u ovom apartmanu gostima je sve vreme na raspolaganju privatni batler, a u cenu je uključena i vožnja do aerodroma. U sklopu apartmana je i veliki klavir, kao i bar u kom po želji barmen može da vam u svakom trenutku napravi piće po želji.

Kako se vama čini ovaj apartman i da li zaista vredi toliko novca pišite nam u komentarima.

(Telegraf Biznis)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf Biznis zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Ja🥰

    12. maj 2023 | 20:41

    Jutarnji cvrkut ptica, miris sveze pokosene trave, pogled na Frusku goru i sunce koje budi petlove, ne bih menjala ni za sta na svetu, sve i da je dzabe❤️❤️❤️

  • Miki

    12. maj 2023 | 21:30

    Nikad mi nije bilo jasno zašto ljudi plaćaju toliko za spavanje.

  • Sa

    12. maj 2023 | 19:59

    Cijim parama Kradjordjevic placao i dan danas ne placa ni pekaru hleb .

  • Eur: <% exchange.eur %>
  • Usd: <% exchange.usd %>