• 3

Vreme čitanja: oko 1 min.

U srcu Bleda nestvarna minimalistička kuća: Savršena za odmor, ima sve što vam treba

Vreme čitanja: oko 1 min.

Inače, i cene "običnijih" nekretnina na Bledu su poprilične, a pre svega kada govorimo o poslovnim prostorima i zemljištima za gradnju

  • 3
Bled Bled / Foto: Shutterstock

Izuzetno popularno slovenačko ostrvo Bled decenijama je simbol istinske prirodne lepote, luksuza i čuvenih krempita. Ipak, u poslednje vreme postaje sve plodnije tlo i za gradnju velelepnih kuća.

Pritom, ne mislimo na vile na nekoliko spratova, sa garažama i bazenima, već na ekološke, minimalističke kuće koje se stapaju sa prelepom prirodom.

Ostrvo koje ponosno stoji u sredini alpskog jezera turiste privlači kako svojom lepotom, tako i brojnim mogućnostima za savršen odmor: vožnjom kočijama oko jezera, vožnjom čamcem, posetom grandioznom zamku na litici, šetnjama kraj vode...

Ipak, ako želite da budete potpuno izolovani, postoji sijaset ideja za gradnju/iznajmljivanje kuća i apartmana na Bledu, po uzoru na ovu koju smo pronašli:

 
 
 
 
View this post on Instagram
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 A post shared by Modern & Minimal Architecture (@minimalmotifs)

Usred šume, nalazi se ultra moderna i jednostavna kuća, postavljena na izdignutu površinu, savršenu za uživanje na otvorenom. Sva je u staklu, ima dnevnu i spavaću sobu, ogroman TV, atraktivan nameštaj, a bicikl "parkiran" ispred se potpuno uklapa u ambijent.

U Sloveniji se, naime, svaki trenutak koristi za vožnju bicikla, i s nestrpljenjem se čekaju vikendi i neradni dani za provođenje vremena u prirodi.

Ekipa Telegraf Biznis jesenas je posetila ovu prelepu zemlju iz regiona, a tada smo vam pisali o benefitima slovenačkih banja i čarobnoj Ljubljani.

Inače, i cene "običnijih" nekretnina na Bledu su poprilične. Dvosoban stan, od 60-ak kvadrata, u proseku košta 200.000 evra. Poslovni objekti su skuplji nekoliko puta, kao i zemljište za gradnju.

Parcela koja se prostire na 110.300 m² prodaje se za 572.000 evra.

(Telegraf Biznis)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf Biznis zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Eur: <% exchange.eur %>
  • Usd: <% exchange.usd %>