• 22
 ≫ 

Vreme čitanja: oko 2 min.

Srbi budzašto prodaju kuće sa voćnjacima i vinogradom: Jedna ima 80 m2, garažu, terasu, opremu...

 ≫ 

Vreme čitanja: oko 2 min.

Počela je "sezona" kupovine kuća van grada, pa da počnemo...

  • 22

Sve smo bliže letu, iako nam ovo majsko varljivo vreme kvari utisak o tome. Ipak, uveliko je počelo interesovanje za pronalaženje utočišta negde u prirodi, posebno među onima koji žive u većim gradovima.

Trend kupovine/iznajmljivanja vikendica se nastavlja, i to širom Srbije - od juga do severa, a ovaj put vam predstavljamo Zrenjanin i njegovu okolinu, jer su nas prijatno iznenadile cene tamošnjih kuća.

Iako nisu luksuzne niti, možda, dovršene/opremljene kako treba, viđali smo primere gde ljudi oglašavaju krajnje osrednje ili čak vrlo loše nekretnine - za paprene cifre, pravdajući to "zakonom ponude i potražnje".

U selu Klek prodaju kuću sa voćnjakom, od 60 kvadrata, za 35.000 evra. To znači da je cena po kvadratu nepunih 600 evra. U oglasu piše da kuća ima dnevnu i spavaću sobu, TA peć i parking, kao i da nije uknjižena.

"Vikendica površine 60 kvadrata nalazi se u neposrednoj blizini Kleka, a od centra Zrenjanina je udaljena 8 km. Nije kraj samog magistralnog puta, tako da je zaštićena od buke i zagađenja vozila. Okružena je zelenilom, te pruža savršen mir i mogućnost odmora. U blizini je reka Begej, sa pogodnim mestima za ribolov. Sam plac oko vikendice je prostran (35 ari) sa voćnjakom i malim vinogradom. Pogodno zemljište za uzgoj svih vrsta voća i povrća. Takođe, u dnu placa su prostorije za odlaganje mehanizacije i alata i prostor za garažu. U prizemlju kuće su dnevna soba, spavaća soba, kuhinja sa malom trpezarijom, ostava i kupatilo. Iz dnevne i spavaće sobe se izlazi na prostranu terasu. Visoko potkrovlje nije završeno", piše u oglasu prve nekretnine koja nema je zapala za oko.

Druga vikendica je veća za 20 kvadrata od gorepomenute, a košta takođe 35.000 evra. Dakle, cena po metru kvadratnom je svega 438 evra. Dodatni plus je što je ova kuća uknjižena, a takođe ima TA peć, parking, i čak tri sobe.

"Vikendica površine 80 m2, na placu od 9,85 ari na putu Beograd-Zrenjanin. U prizemlju je dnevni boravak sa trpezarijom i kuhinjom, kao i kupatilo. Iz dnevnog boravka drveno stepenište vodi u potkrovlje koje se sastoji od dve sobe", piše u oglasu i ističe se da je na podu postavljen laminat.

Grejanje je na struju, kuća ima PVC stolariju, trofaznu struju, a snabdevanje vodom je putem hidropaka. Ističe se i da je ova zrenjaninska oaza izrađena od čvrstog materijala, odnosno od cigle, a u sklopu vikendice je garaža površine 28 kvadrata sa velikom terasom. U cenu je uračunata i sva oprama za održavanje travnatih površina.

(Telegraf Biznis)

Video: Kako naći stan u situaciji kada cene nekretnina i zakupa "divljaju"?

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf Biznis zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Vojan

    15. maj 2023 | 10:41

    Da je dobro tamo nebi prodavali budzašto.. Sve ima svoju cenu..

  • Goran

    15. maj 2023 | 11:15

    Ova prva kuca bas nije jeftina kad uzmemo u obzir da nije prvo uknjizena

  • koki

    15. maj 2023 | 13:15

    A kako moze da se proda neuknjizena kuca? Ajde samo to da cujemo. Kad je notarima pre nekoliko godina zabranjen promet neuknjizene imovine.

  • Eur: <% exchange.eur %>
  • Usd: <% exchange.usd %>