• 1
 ≫ 

Vreme čitanja: oko 1 min.

Srbi su u ovoj zemlji kupovali stanove, ali sada će to ići teže: Grčkoj nedostaje 100.000 nekretnina

 ≫ 

Vreme čitanja: oko 1 min.

Prema vladinim podacima, 750.000 nekretnina se ne koristi, a razloga za to ima više

  • 1
atina Foto: Freepik

Ponuda stambenih objekata u Grčkoj svake godine se smanjuje, gradnja novih zgrada je usporena, a mnogi stambeni objekti se ne koriste. Prema procenama stručnjaka, na tržištu Grčke nedostaje više od 100.000 stambenih objekata, piše Katimerini.

Predstavnici agencija za nekretnine navode da je u centru Atine ukupna ponuda nekretnina u 2022. godini smanjena za 7.727 u odnosu na 2021. godinu.

Prema vladinim podacima, 750.000 nekretnina se ne koristi, a razloga za to ima više. Mnoge nekretnine su stare i zahtevaju značajna renoviranja kako bi ponovo bile funkcionalne, a drugi razlog je što dosta nekretnina ima više vlasnika, što je posebno slučaj sa stanovima u centru Atine.

Cene iznajmljivanja stanova su porasle, pa je i to jedan od razloga zašto se mnogi vlasnici odlučuju da iznajmljuju nekrenine, a ne da ih prodaju.

Jedinstvena mešavina prirodnih lepota, istorije i kulture Grčke vinula je zemlju kao glavnu destinaciju za kupovinu imovine. I građani Srbije su ovo prepoznali pa su kupci mnogih stanova u toj državi.

Veliki broj kupaca stanova upravo je iz Srbije, koji su za 10.000 ili 20.000 evra, tačnije 500 evra po kvadratu, kupovali stanove na obali mora. Naši ljudi pokupovali su stanove na najlepšim plažama u zemlji Bogova, pa ih sada mnogi i iznajmljuju. 

(Telegraf Biznis)

Video: Kako naći stan u situaciji kada cene nekretnina i zakupa "divljaju"?

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf Biznis zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Eur: <% exchange.eur %>
  • Usd: <% exchange.usd %>