• 0

Vreme čitanja: oko 2 min.

Putinov blizak prijatelj sagradio luksuznu vilu za pecanje: Kuća nalazi se u Finskoj a nikad je neće koristiti

Vreme čitanja: oko 2 min.

Vilu je finansirao Viktor Khmarin, stari Putinov kolega sa Lenjingradskog državnog univerziteta koji sada lobira za ruskog lidera

  • 0
Jezero Saimaa, Lappeenranta, Finska Foto: Esa Hiltula / Alamy / Alamy / Profimedia

Ruski lider Vladimir Putin ima višemilionsku ribarsku vilu koja ga čeka u Finskoj, ali je verovatno nikada neće koristiti.

Napuštena kuća za odmor nalazi se na obali jezera Saimaa na jugoistoku Finske, a za Putina je izgradio njegov bliski prijatelj po ceni od oko 3,2 miliona dolara.

Trospratna vila ima lift, vinski podrum, podzemnu garažu, saunu, lični bazen, salu za bilijar, kancelariju i osam toaleta, piše Insajder, pozivajući se na plan kuće.

Na snimku objavljenom u četvrtak vidi se kako reporter ulazi u praznu kuću kroz otvorena vrata. Unutra je zatekao skele, hrpe građevinskog materijala, pločice, merdevine, kablove, frižidere i nepostavljenu kadu.

- Ne diraj ove kutije bez mog odobrenja - piše na jednoj kartonskoj kutiji.

Vilu je finansirao Viktor Khmarin, stari Putinov kolega sa Lenjingradskog državnog univerziteta koji sada lobira za ruskog lidera. Zajedno su išli na ples na koledžu i bili su saborci na rvanju. Sada je Khmarin generalni direktor najveće hidroelektrane u Rusiji i oženjen je Putinovom rođakom, navodi Forbs.

Khmarin je sagradio finsku vikendicu u pokušaju da navede Putina da provodi više vremena sa njim, navodi Insajder. Lobista je platio oko 541.000 dolara za glavnu zgradu, 216.000 dolara za kuću za obezbeđenje, 432.000 dolara za građevinski materijal i dodatne troškove za drvene mostove, staze, ribarsku kuću i druge objekte, navodi Insajder.

Nejasno je kada je tačno došlo do izgradnje, ali to je bilo pre jula 2017. godine, kada je Putin stigao u obližnji grad Savonlinu, gde se sastao sa finskim predsednikom Saulijem Ninisteom. Međutim, Putin nikada nije ušao u vilu. Khmarin je kasnije otpisao kuću kao gubitak nakon što nije mogao da nađe kupca.

Navedena lokacija Hmarinove ribarske vile stavlja je u blizini vile Segren, još jednog imanja u Finskom zalivu za koje je ruski opozicioni lider Aleksej Navaljni tvrdio da ga je Putin koristio kao utočište za odmor.

Kada je zatražen komentar, Putinov sekretar za štampu Dmitrij Peskov je u mejlu za Insajder rekao da ruski lider nikada nije imao takvu imovinu.

- Sva imovina gospodina Putina je navedena u njegovoj godišnjoj deklaraciji, koja se u skladu sa zakonom objavljuje u medijima. Predsednik ne poseduje nijedan od objekata koji se pominju u materijalu - rekao je Peskov.

(Telegraf Biznis)

Video: Jedna noć u njemu vredi kao prosečna plata u Srbiji: Otvara se prvi plutajući rizort na svetu

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf Biznis zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Eur: <% exchange.eur %>
  • Usd: <% exchange.usd %>