• 0

Vreme čitanja: oko 2 min.

Kupili su sve kuće i zemlju osim njene, nude joj milione, ona ih odbija: Rekla im je jednu rečenicu

Vreme čitanja: oko 2 min.

Herman i Elizabet Taker više puta su odbili ponude golf kluba "Augusta National Golf Club" - od milion dolara, i više

  • 0
Augusta National Golf Club Printskrin: Google Street View

Tokom protekle dve decenije, golf klub "Augusta National Golf Club" je u Džordžiji kupio veliki deo zemlje koja se graniči sa njegovim privatnim terenima.

Prema pisanju WSJ, ovaj klub je za sva ta imanja dao više od 200 miliona dolara, a reč je o 100 nekretnina koje je kupovao od 1999. godine. Taj poduhvat je mnoge vlasnike kuća učinio milionerima, ali nisu svi spremni da napuste dom zarad novca.

Naime, sa severozapadnog ugla kluba nalazi se besplatan parking, kapija 6-A, deo prazne zemlje koja je nekada bila potpuno naseljena četvrt. Klub je potrošio 40 miliona dolara za kupovinu i rušenje domova, nudeći stanarima cene koje su previše primamljive da bi ih odbili, piše msn.com.

Jedna porodica, međutim, uporno odbija da proda svoje imanje - iako se novčana ponuda povećava.

Takerovi su, čini se, jedini koje "Augusta National Golf Club" ne može da kupi, uprkos ponudama od milion dolara. Herman i Elizabet ne žele da napuste svoj dom, a ona je još 2016. rekla za Nj.com:

"Zaista ne želimo da odemo". Njen suprug se nadovezao: "Novac nije sve".

Herman je, u međuvremenu, umro (2019.), ali Elizabet Taker i dalje živi u svojoj kući u Džordžiji, izgrađenoj 1959. godine. Nekretnina koju golf klub toliko silno želi da poruši ima tri spavaće sobe, prelepo uređeno dvorište i okružena je raznim drvećem.

Procenjena vrednost kuće je 348.000 dolara, prema bazi podataka kompanije "Zillow".

Dakle, par je sagradio kuću pre više od 60 godina, i posmatrao kako njihov komšiluk, nekada zelen i sa dosta prostora za dvorišta i ljuljaške, sada nestaje...

Prema rečima jednog lokalnog agenta za nekretnine, kuća je postala "legendarna" među ljubiteljima golfa. Nije ni čudo što tako misle, budući da su se sve okolne kuće prodavale za - prosečno - 400.000 dolara, a Takerovi su odbijali milione u više navrata.

Čak je i Hermanov brat prodao svoju kuću, za koju kažu da je jedna od najlepših u gradu. Nakon što je Vilijam Taker odbio početnu ponudu kluba, stavio je svoju kuću na prodaju u nadi da će dobiti bolju, "premijum" cenu od nekoga ko je želeo kuću pored terena. Na kraju, "Augusta National" mu je dala ponudu koja se ne odbija i on je prodao kuću i još dva imanja za 3,6 miliona dolara.

Herman i Elizabet Taker posedovali su još jednu nekretninu preko puta i prodali su je golf klubu za 1,2 miliona dolara. Ali, ovaj dom, u kojem su odgajali svoje dvoje dece, petoro unučadi i petoro praunučadi, barem za sada neće rušiti buldožer.

(Telegraf Biznis)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf Biznis zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Eur: <% exchange.eur %>
  • Usd: <% exchange.usd %>