• 0

Vreme čitanja: oko 1 min.

Može da kupi šta poželi, a živi u iznajmljenoj vili: Bezos plaća 600.000 dolara poznatom muzičaru

Vreme čitanja: oko 1 min.

Kuća od 510 kvadratnih metara ima ogromno dvorište, bazen, prostoriju za filmske projekcije i studio za snimanje

  • 0
Džef Bezos Foto: CRY-MA. / The Photo One / Profimedia

Sa neto vrednošću od 153 milijarde dolara, osnivač kompanije Amazon Džef Bezos verovatno može da kupi bilo koju kuću na ovom svetu. Ipak, Bezos trenutno živi u iznajmljenoj vili i plaća 600.000 dolara mesečno poznatom muzičaru.

Bezos i njegova verenica Loren Sančez navodno iznajmljuju kuću u Malibuu u Kaliforniji od legendarnog džez saksofoniste Kenija Džija za 600.000 dolara mesečno.

Kuća od 510 kvadratnih metara ima ogromno dvorište, bazen, prostoriju za filmske projekcije i studio za snimanje. Takođe ima pansion od 350 kvadratnih metara. Imanje daje paru pristup jednoj od najekskluzivnijih plaža u Malibuu.

S obzirom na to da je zakup preko pola miliona dolara mesečno, mogli biste očekivati da će imovina biti potpuno nameštena. Ali to ovde nije slučaj: stvari Kenija Džija su u skladištu, a kuću krasi Bezosov i Sančezin sopstveni nameštaj.

Prema NY Postu, Keni Dži kupio je kuću sa šest spavaćih soba 1998. godine za 12,5 miliona dolara. Muzičar je zatim kupio susednu parcelu 2000. godine i izgradio još jednu kuću. Izgradnja ga je koštala oko 3 miliona dolara.

Uzimajući u obzir da imovina donosi 600.000 dolara za najam mesečno, to je 7,2 miliona dolara godišnje, to je prilično dobra investicija muzičara. Za većinu Amerikanaca koji iznajmljuju, mesečna uplata nije ni približno 600.000 dolara.

Ali ovih dana nije lako biti stanodavac. Cene stanova su povišene, a rastuće kamatne stope znače da kupci moraju da se bore sa većim otplatama hipoteka. A kada kupujete kuću, morate uzeti u obzir više od plaćanja hipoteke. Vlasnici kuća su takođe opterećeni porezom na imovinu, osiguranjem, održavanjem i popravkama.

(Telegraf Biznis)

Video: Ko je Džef Bezos, a ko njegov naslednik?

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf Biznis zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Eur: <% exchange.eur %>
  • Usd: <% exchange.usd %>