• 4

Vreme čitanja: oko 1 min.

Ovo je jedna od najskupljih vila na svetu: Pripada vlasniku čeličane Azovstal

Vreme čitanja: oko 1 min.

Nekada je bila u vlasništvu belgijskog kralja Leopolda II

  • 4
Les Cèdres, Francuska Foto: JEAN CHRISTOPHE MAGNENET / AFP / Profimedia

Vila Les Cedres, koja je nazvana po okolnoj šumi kedrovine, prostire se na 35 hektara i jedna je od najskupljih nekretnina na svetu.

Izgrađena 1830. godine na jugu Francuske, ova istorijska luksuzna vila je pogodna za kralja, a nekada je bila u vlasništvu belgijskog kralja Leopolda II.

Dve decenije nakon što je izgrađena, gradonačelnik grada Villefranche-sur-Mer kupio je kuću, da bi je vodio kao farmu maslina. Vila Les Cedres i danas ima stabla maslina na svom imanju, stara više od 300 godina.

Vilu je 2016. godine kupila italijanska Campari grupa, a tri godine kasnije ju je prodala ukrajinskom milijarderu i biznismenu Rinatu Ahmetovu za 221 milion dolara navodi portal Prestige.

Ahmetov važi za najbogatijeg Ukrajinca i u njegovom vlasništvu je čeličana Azovstal u Mariupolju. Prošle godine je podneo tužbu protiv Rusije Evropskom sudu za ljudska prava, tražeći odštetu za, kako je naveo, milijarde dolara poslovnih gubitaka zbog ruske invazije.

Nekretnina poseduje 14 spavaćih soba, olimpijski bazen, plesnu salu, štalu za 30 konja, biblioteku, jezerce i pogled na Sredozemno more. Na taj način, kuća do srži oslikava kraljevski život.

(Telegraf Biznis)

Video: Koliki je milion dolara u kvadratima? U Monaku za te pare ćumez od 15, u Beogradu vila od 500m²

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf Biznis zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Перагеније

    1. septembar 2023 | 14:11

    И то ће постати руска имовина.

  • Realan

    2. septembar 2023 | 08:37

    Ima jedna izreka, kaže i bogati plaču....

  • Eur: <% exchange.eur %>
  • Usd: <% exchange.usd %>