• 27

Vreme čitanja: oko 2 min.

Marina kupuje kuću na mesečne rate: Traži osobu koja bi joj prodala nekretninu uz ugovor overen kod notara

Vreme čitanja: oko 2 min.

Za ovakav način kupovine nemate mogućnost baš svaki dan da čujete

  • 27
Kuća na rate Foto-ilustracija: Shutterstock

"Suprug i ja tražimo da kupimo kuću kroz plaćanje mesečnih rata, uz ugovor overen kod notara", napisala je jedna Marina u Fejsbuk grupi za stanovnike Stare Pazove i izazvala lavinu komentara.

- Uz mesečnu ratu od 250 evra sa mogućnošću uplaćivanja više rata radi ranije otplate. Ako postoji tako nešto, molim vas da ostavite kontakt u komentaru, ja ću vam se javiti. Potrebno je da kuća bude useljiva i da ima dvorište.Mesta koja dolaze u obzir su Stara Pazova, Novi Banovci, Stari Banovci, Inđija, Maradik, Pančevo i bliza okolina Pančeva, Suprug i ja smo ozbiljni, zaposleni ljudi. Hvala unapred i svako dobro svima - stoji dalje u objavi.

Naime, za ovakav način kupovine nemate mogućnost baš svaki dan da čujete, pa tako ne čudi što su mnogi bili skeptični.

Ideja Vam je sjajna, ali realizacija, praktično u domenu naučne fantastike... Kako god.. Srećno - stoji u jednom od komentara.

Ipak bilo je i onih koji su u ovoj objavi videli i mogućnost da se sami skuće, pa su pisali da ako se neko i javi, te im se ne dopadne ponuda, proslede dalje.

- Ako Vam se neko privatno javi iz Stare Pazove, a ne sviđa vam se lokacija ili kuća, molim Vas prosledite, ovo bi mi mnogo značilo!

Naravno, više komentara bilo je na strani kako je ovo nerealan način, te su postavili pitanje ,,Da li bi oni pristali na ovakvu ponudu da su vlasnici nekretnine?".

- Procenite vaše finansijske mogućnosti,proverite u banci koliko možete keš kredit da podignete vi i vaš suprug, nađite neko selo u blizini lokacije koja vam odgovara, ali gledajte isto da su manje popularna i tamo ćete sigurno naći i kupiti i kuća će biti vaša.

Od ovih mesta što ste nabrojali jedino okolina Pančeva, ali nisam ni tu 100 posto siguran. E sad, rekli ste da radite obadvoje i naveli lokaciju gde vam odgovara, a udaljenost od Inđije do okoline Pančeva je oko 75-80km. pa je l' vam se isplati da putujete na posao? I mesečna karta je skupa, a autom je 10 puta skuplje. Pružite se koliko vam je ćebe dugačko jer možete da nazebete. Srećno i samo hrabro, ali i oprezno i ako želite uspećete - stoji u jednom od komentara.

Nkaon nekolicine istih, oglasila se i autorka originalne objave kako bi pojasnila zašto stambeni kredit nije za njih opcija.

- Na ovaj način je dosta ljudi kupilo nekretninu. Nama je posao u BG. Firma nema mnogo radnika i potrebno je da čekam dve godine da prođe da bi bili kreditno sposobni. Za te dve godine ja već mogu da otplatim deo kuće - navela je autorka i na pitanje drugih ,,Kakve veze ima koliko firma ima zaposlenih, te da je za kredit potrebno minimum šest meseci zaposlenosti u istoj firmi'', odgovorila sledeće:

- Bila sam u bankama, tako mi je rečeno.

Šta vi mislite o ovakvom načinu za kupovinu nekretnine i da li znate nekog vlasnika koji je pristao na ovakav vid otplate? Pišite nam u komentarima.

(Telegraf Biznis)

Video: Kako naći stan u situaciji kada cene nekretnina i zakupa "divljaju"?

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf Biznis zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Lona

    2. septembar 2023 | 14:04

    Zasto bi stanodavac dao kucu u vlasnistvo za 250 evra mesecno , ako za te pare moze da izda , a da kuca ostane njegovo vlasnistvo? Ta ideja je sjajna za kupce, ali nazalost nije za prodavce. Kupovina na rate dolazi u obzir samo ukoliko je cena visa od one za keš, jedan deo u gotovini, a ostatak vremenski najvise na godinu dana.

  • Pera

    2. septembar 2023 | 13:00

    Ideja mi je ljudski razumljiva, u praksi neka im je srećno. To u prevodu znači da vi dajete nekome celu kuću, a dobijate otplatu malo po malo, i koliko razumem, bez kamate. Eventualno ako neko ima praznu nekretninu, živi već negde i želi da se osigura da mu najbliži ne otmu sav novac, već sa ratama dopunjava budžet, penziju, možda i štiti sebe od sebe, da on sam ne potroši sve. Sve ostalo je lična ljudska dobrota.

  • Aleksandar

    2. septembar 2023 | 13:34

    Nema od tog posla ništa... Lepo je ona to smislila, a sta ako se razboli, ako ostane bez posla, ako umre sta će onda biti sa kućom... Lepo je to sirotinja smislila....

  • Eur: <% exchange.eur %>
  • Usd: <% exchange.usd %>