• 1

Vreme čitanja: oko 3 min.

Bliži se 1. oktobar: Koje lokacije su najtraženije među studentima i koliko su spremni da izdvoje za kiriju?

Vreme čitanja: oko 3 min.

Nekada su pristojan stan mogli da iznajme za 150 evra, dok je sada ta cena u startu 300

  • 1
Studenti stanovanje, plaćanje Foto-Ilustracija: Shutterstock

Period odmora je prošao, đaci su se vratili u klupe, a uskoro će početi i nova fakultetska godina. Stoga, ne čudi što u grupama za iznajmljivanje, ima više onih koji traže, nego što nude nekretninu.

Mahom su u pitanju studenti, koji po prvi put dolaze, ili se pak vraćaju od 1. oktobra u prestonicu. Koje su to lokacije najtraženije i koliko su Srbi spremni da ih plate? Telegraf Biznis izdvaja najaaktuelnije oglase.

"Moramo potpisati ugovor"

Momak i devojka iz Crne Gore traže stan na godinu dana, a kako navode, zbog crnogorskog državljanstva moraju da budu prijavljeni.

- Potreban jednosoban stan ( sa odvojenom spavaćom sobom) za momka i mene. Studenti smo, pored toga radimo i jedno i drugo. Ostali bi godinu dana. Bitno nam je da stan liči na nešto, nažalost zbog pojedinih javljanja, primorana sam da napišem ovako nešto. Takođe, zbog crnogorskog državljanstva treba da budemo prijavljeni. Samim tim moramo potpisati ugovor. Lokacije: Mirijevo, Karaburma, Zemun, Banovo brdo - piše u objavi.

Cena koju su spremni da plate: Od 10. oktobra do 450 evra sa troškovima.

Podsetimo, Telegraf Biznis prošle godine je pisao kako da se zaštite od pohlepnih stanodavaca, a jedna od ključnih mera je upravo potpisivanje ugovora o zakupu.

Zgrada stanovi Foto: Pixabay.com/Ilustracija

Voždovac najtraženija lokacija

Na osnovu objavljenih oglasa, stiče se utisak da je Voždovac jedna od najtraženijih lokacija, što i nije tako čudno s obzirom na broj fakulteta, koji se nalaze na ovoj opštini.

- Tražim jednoiposoban/dvosoban stan za iznajmljivanje na duži period. Lokacija: Voždovac (blizina FON-a, Vojvode Stepe, Ustanička, Šumice, Dušanovac, Lekino brdo), Vračar, Vukov spomenik, Savski Venac. Cena: 400e + troškovi. Odgovoran sam student, pouzdan, redovan sa kirijom i računima, uredan i vodim računa o čistoći - stoji u jednom od oglasa.

- Dobar dan, tražim stan na duži vremenski period, useljiv od 10.09.2023. Da bude pristojan, čist, i da ima klimu. Isto tako da je dobro povezan sa centrom grada i fakultetom Singidunum. Maksimalna cena do 370 evra mesečno bez režija.

- Potreban stan za dve osobe, do 350 evra sa računima. Bitno nam je da ima odvojenu spavaću sobu. Vojvode Stepe, Kumodraž, Braće Jerković, Medak bi bili okej - stoji u trećem komentaru.

Ipak, ima i onih kojima lokacija nije bitna.

- Potrebna garsonjera ili jednosoban stan, po mogućnosti bez depozita. Do 250-300 evra. Lokacija nije bitna.

ZEMUN  Panorama, Beograd,  GARDOS Foto: Tanjug/Dragan Kujundžić

Zemun do 200 evra

Za razliku od Voždovca, studenti, ali i zaposleni, spremni su da plate stan u Zemunu do 200 evra. Ipak, cena kvadrata i u ovom delu grada značajno je porasla.

- Krećem u Višu skolu, pa mi je potrebna garsonjera, negde u Zemunu do 200 evra - stoji u jednom od komentara.

- Ćao svima, devojka i ja tražimo jednosoban stan ili garsonjeru. Cena između 200-250 evra. Što se tiče lokacije prednost su Zvezdara i Mirijevo, ako neko izdaje kojim slučajem značilo bi nam da me obavesti, hvala unapred.

Podsetimo, pre pandemije koronavirusa studenti su pristojan stan mogli da nađu i za 150 evra, dok je ta cifra sada u startu 300. Na osnovu objava, stiče se utisak da su toga svesni i sami studenti, pa cifru od 18.000 dinara skoro da niko ni ne spominje.

(Telegraf Biznis)

Video: Kako naći stan u situaciji kada cene nekretnina i zakupa "divljaju"?

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf Biznis zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Eur: <% exchange.eur %>
  • Usd: <% exchange.usd %>