• 0

Vreme čitanja: oko 1 min.

Da li je ovo najskuplja hrvatska vila? Upravo je prodata za čak 7,5 miliona evra!

Vreme čitanja: oko 1 min.

Investitori planiraju da je preurede u hotel

  • 0
Opatija Opatija / Foto: Shutterstock

Svojevremeno proglašena najskupljom hrvatskom nekretinom, Villa Keglevich u Opatiji je dobila novog vlasnika. Povučen je oglas o njenoj prodaji, a cena je iznosila ni manje ni više nego 7,5 miliona evra.

Villa Keglevich, izgrađena davne 1891. godine za groficu Angelique Keglevich (r. Esterhazy), bila je sedište Policijske stanice u Opatiji.

Sudeći prema tabeli koja je postavljena na ulazu u dvorište, ispred ulaza u nekadašnju policijsku stanicu, istorijska opatijska vila će se, nakon investicije i temeljnog preuređenja, vratiti u "turističke vode".

Naime, investitori planiraju da je preurede u hotel, navodi Novi list.

Na tabeli s najavom radova piše da je građevinska dozvola dobijena za prenamenu vile u hotel sa dogradnjom ulaznog hola i lifta, a kao investitor je navedena firma RI JIR d.o.o. iz Opatije.

"Vila je održavana i prilično očuvana spolja, dok je iznutra imala rekonstrukciju u potkrovlju, radi povećanja neto korisne površine, te je po spratovima pregrađivana pregradnim zidovima. Spolja je sačuvala originalni oblik, osim u potkrovlju, gde su dodate svetlosne kupole, kao i u prizemlju gde je dograđena portirnica", navodi se u prodajnom oglasu.

Poslednji vlasnik velelepne vile bio je grof Nikolaus Peter Draskovich.

(Telegraf Biznis)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf Biznis zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Eur: <% exchange.eur %>
  • Usd: <% exchange.usd %>