• 14
 ≫ 

Vreme čitanja: oko 1 min.

Stanodavac izdao strancu stan bez interneta: "Dajem stanaru slobodu da to reši sam"

 ≫ 

Vreme čitanja: oko 1 min.

Naime, on ističe da nije reč o novcu, već ne želi još jednu zakonsku obavezu na svoje ime

  • 14
Dezinformacije internet Foto: Shutterstock.com

"Izdao stan strancu (IT) i ne želim da uvedem internet na svoje ime", stoji na početku objave, oko koje se vrlo brzo povela diskusija na jednoj od popularnih društvenih mreža.

Naime, autor statusa se obratio drugim korisnicima, ne da bi zaključio da li je njegov stav ispravan ili pogrešan, već da bi proverio tvrdnju svog podstanara ,,da on kao stranac i ne može da potpiše ugovor sa provajderom''.

- Navodno, stranci ne mogu da potpišu takav ugovor sa provajdereima - stanar je to pokušao sa operaterom i nije uspeo. Da li je to tačno? Sajt nigde ne sadrži tu informaciju. Postoji li operater koji mu dozvoljava da sklopi takav ugovor? - stoji u objavi.

Međutim, umesto da dobije odgovor, stiglo mu je u neku ruku, bezbroj - kritika.

"Pa kako misliš da izdaješ stan strancima koji rade preko interneta, i da im ne obezbediš internet?";

"Hoćeš da izdaješ stan, a nećeš osnovne stvari da obezbediš";

"Izvini, ako sam pregrub, ali sam ceo život podstanar, nagledao sam se svega po Beogradu. Mora neki minimum da se ispoštuje. Klima, net, dobra izolacija, parking ako moze i sl."

Autor statusa odgovorio je na svaki komentar, pa objasnio da nije reč o novcu, već o odsustvu dodatne obaveze.

- Neću da imam još jednu pravnu obavezu ako ima drugo rešenje. Tu sigurno nisam jedini. Zar treba da objašnjavam da nije u pitanju ušteda od 30€ i cicijašenje? Kirija je zato manja jer nema interneta. Dajem stanaru slobodu da to reši sam - napisao je on u jednom od komentara.

Telegraf Biznis već je pisao o tome kako da izdate strancima stan, kao i šta je neophodno da uradite.

(Telegraf Biznis)

Video: Posetili smo najpoznatiju metro stanici na svetu, ovo su cene u njenom restoranu

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf Biznis zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Boom

    13. septembar 2023 | 20:51

    Da,da,ja sam se zeznuo,ostavio paket od 3000 stanaru,pa mi nabio racun za net 15000..i na kraju pobegao sa dugovima od 700€,sazalio sam se na samohranu majku i dete..Dobru sam skolu platio,sad nema bajo,nema kasnjenja ni dan sa racunima,ili odmah otkaz,sve to navedeno u ugovoru.. I evo godinu dana sa drugim stanarima sve kao po loju..postujem ja,postuj i ti..

  • Aca

    13. septembar 2023 | 20:26

    Što je tu čudno.... sasvim normalno. Ja sam isto postanar i imam svoj internet 🛜. To bi trebalo da bude obavezno u stan na dan ko izdaje i hoteli. Ali u stanu na duži period to nije obavezno. Jedino ako je stan u sklopu kuće pa stanodavc dozvoli korišćenje svog interneta al i to obično je retko zbog slabijeg signala.

  • milootin

    13. septembar 2023 | 20:19

    I još topli obrok i milina.

  • Eur: <% exchange.eur %>
  • Usd: <% exchange.usd %>