• 1

Vreme čitanja: oko 1 min.

Najskuplji kvart u SAD dobija novog "stanovnika": Evo ko je pazario vilu od 79 miliona dolara

Vreme čitanja: oko 1 min.

Transakcija je zaključena 12. oktobra tekuće godine

  • 1
Jeff Bezos, Džef Bezos Foto: BACKGRID / Backgrid USA / Profimedia

Osnivač Amazona, Džef Bezos, seli se u Majami na Floridi, tri nedelje nakon što je kupio vilu sa sedam spavaćih soba na malom privatnom, veštačkom ostrvu u zalivu Biskejn.

Inače, u pitanju je seoce Indijan Krik (Indian Creek), poznato i pod kolokvijalnim imenom "bunker milijardera", budući da ga naseljavaju samo najimućniji.

Tehnološki mogul, koji živi u Sijetlu od 1994. godine, rekao je da se ovom selidbom približava svojim roditeljima, ali i poslovnim operacijama svoje druge kompanije, "Blue Origin".

"Živeo sam u Sijetlu duže nego bilo gde drugde, i ovde imam toliko neverovatnih uspomena. Koliko god da je ovaj potez uzbudljiv, za mene je to emotivna odluka", napisao je na svom Instagramu treći najbogatiji čovek sveta, čije je bogatstvo procenjeno na 161 milijardu dolara.

Bezos je svoje velelepno imanje na ostrvu Indijan Krik kupio za 79 miliona dolara, preneo je Blumberg, a transakcija je zaključena 12. oktobra

Ogromna vila je izgrađena 2000. godine, a poseduje kućni bioskop, biblioteku, bazen i vinski podrum. Nalazi se odmah pored druge nekretnine koju je Bezos kupio ovog leta, za 68 miliona dolara.

Indijan Krik je, inače, bio najskuplji kvart u SAD 2021. godini. Privatno ostrvo, razume se, ima stroge mere bezbednosti i dobro je čuvano. Pored Bezosa, tu živi investitor Karl Ajkan, kao i Džared Kušner i Ivanka Tramp.

(Telegraf Biznis)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf Biznis zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Vodolijax

    5. novembar 2023 | 11:22

    Sad će se Stanija javiti da mu je ona prva komšinica......

  • Eur: <% exchange.eur %>
  • Usd: <% exchange.usd %>