• 0

Vreme čitanja: oko 1 min.

Da li Mark Zakerberg gradi ogroman bunker na Havajima? Mediji "proključali"

M. P.

Vreme čitanja: oko 1 min.

Meta nije odgovorila na zahtev za komentar

  • 0

Izvršni direktor Mete Mark Zakerberg navodno gradi masivni kompleks na Havajima, koji će uključivati podzemni bunker od blizu 500 kvadrata sa otvorima za evakuaciju. Prema pisanju stranih medija, a na osnovu planske dokumentacije dobijene putem zahteva za javne evidencije, kompleks bi trebalo da bude snabdeven sopstvenom strujom, hranom i vodom.

Procenjuje se da će izgradnja Zakerbergovog imanja, nazvanog Koolau ranč, koštati oko 100 miliona dolara, zajedno sa 170 miliona dolara potrošenih na zemljište za imanje - ukupna cena iznosi oko 270 miliona dolara, iako je to verovatno i dalje potcenjeno, navodi Wired, a prenosi Business Insider.

Kompleks će imati najmanje 30 spavaćih soba i 30 kupatila i mrežu od skoro desetak kućica na drvetu povezanih mostovima od užadi tako da gosti mogu da se kreću između njih "dok borave među krošnjama".

Navodno postoje i planovi za dve vile povezane tunelom koji je povezan sa podzemnim bunkerom, gde će se nalaziti otvor za evakuaciju do kojeg će se dolaziti merdevinama i masivnim metalnim vratima ispunjenim betonom. U biblioteci, Mark navodno planira "slepa vrata" dizajnirana da se stapaju sa izgledom zidova.

Meta nije odgovorila na zahtev za komentar.

Kakve su reakcije na internetu?

Kako prenose strani mediji, nekoliko korisnika je pitalo da li je gledao Netfliksovu dramu "Ostavi svet iza sebe". Drugi korisnik je pitao šta Mark "zna, a da obični ljudi ne znaju". Jedan korisnik je rekao da šef Mete gradi tajnu jazbinu unutar uspavanog vulkana.

I dodao je da je "njegova tranzicija u super zlikovca sada završena".

(Telegraf Biznis)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf Biznis zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Eur: <% exchange.eur %>
  • Usd: <% exchange.usd %>