• 0

Vreme čitanja: oko 1 min.

Samohrana majka napravila raj u samo 14 kvadrata: Kućica je koštala 4.000 dolara, a ima sve

B. L.

Vreme čitanja: oko 1 min.

Ako vam život u transportnom kontejnerskom objektu zvuči nemoguće, pogledajte ovaj video

  • 0
malena kuca Foto: Shutterstock

U moru DIY (eng. do-it-yourself), odnosno "uradi sam" ideja, uglavnom najviše pažnje privlače neki konkretni projekti, kao što je preuređenje doma ili gradnja tzv. kontejnerske malene kuće. Posebno sada, kada je svetska kriza vinula cene materijala i kvadrata u nebo, ljudi traže načine prođu bolje, lagodnije i jeftinije.

Na sreću, uz malo mašte i kreativnosti, ni to danas nije toliko teško, jer je ponuda nikad veća. Ako je verovati samohranoj majci Lulu, sve je moguće! Ona se u poznijim godinama ponovo posvetila učenju, tako da nije imala mnogo vremena i volje da radi puno radno vreme kako bi plaćala skupu kiriju.

Dakle, kada je morala da se iseli iz svog konvencionalnijeg doma, odlučila je da se sa ćerkom preseli u tzv. transportni kontejner. Bez iskustva u izgradnji, Lulu je provela mesec dana samo radeći na prozorima i vratima, i postavljajući izolaciju i osnovnu kuhinju (šporet i bojler).

Zatim su se ona i ćerka preselile u kućicu od svega 14 metara kvadratnih, gde su uspeli da stanu krevet, kauč, polica za knjige i kuhinjski ormarići. Kada je Lulu odlučila da im, ipak, treba malo više prostora, počela je da gradi i spavaću sobu na polovnoj prikolici.

- Zaista je, uglavnom, izgrađena kao šupa - rekla je ova vredna mama.

Koristeći samo reciklirane građevinske materijale, napravila je svoj "dom iz mašte" za svega 4.000 dolara, sa sve prikolicom.

(Telegraf Biznis)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf Biznis zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Eur: <% exchange.eur %>
  • Usd: <% exchange.usd %>