• 0

Vreme čitanja: oko 2 min.

Živi u 7 kvadrata za 650 evra! Nije za klaustrofobične: "Osećala sam se zaglavljeno u većem stanu"

B. L.

Vreme čitanja: oko 2 min.

Inače, prosečna kirija u ovom gradu je oko 3.000 dolara, tako da ovaj mikro stan spada u najjeftinije

  • 0

Koliko mali stan je zaista mali? Ako pitate različite ljude, dobićete drugi odgovor. Ponekad to zavisi od kulture, lokacije, navika, lične perspektive i potreba, a često je do budžeta: oni koji mogu sebi da priušte 300 kvadrata, verovatno će i stan od 80 kvadrata smatrati malim. Ipak, postoji nešto što je, bez sumnje, objektivno mala, tzv. mikro nekretnina.

Ovaj put vas vodimo u Njujork, za mnoge najbolji grad na svetu, ali ujedno poznat i po paprenim kirijama.

Jutjuber sa kanala Erik Van Conover  obišao je jedan mikro stan u Velikoj jabuci, koji ima svega 7,5 kvadratnih metara, verovali ili ne! Prosto je neverovatno šta je sve u njega stalo, počev od sofe, preko šporeta, do polica sa knjigama i radnog dela s laptopom.

Inače, prosečna kirija u ovom gradu je oko 3.000 dolara, mada su brojke često i više - posebno otkako je krenula pandemija i sa njom ekonomska kriza. Konkretno ovaj stančić iz videa mesečno košta 650 dolara (cena iz 2022.).

Ujedno važi za jedan od najmanjih, ali i najjeftinijih stanova u Njujorku.

"Sofa se čak otvara, tako da može poslužiti kao krevet za spavanje; i pritom, još uvek imate dovoljno prostora da otvorite vrata frižidera", kaže autor videa.

Visina plafona je oko 2 metra, a deo za spavanje definitivno nije za one koji pate od klaustrofobije. Kada pogledate gde spava devojka koja živi u ovom stanu, biće vam jasno i zašto. Ipak, ono što se navodi kao prednost, jeste što ima svoje kupatilo (ne deli ga s komšijama).

- Ne uhvati te klaustrofobija kada spavaš ovde? - upitao je voditelj, a podstanarka je rekla "ne", uz osmeh. Dakle, potrebe i ukusi su zaista različiti, ali ono što se ne može poreći je činjenica da stan ima problem s vlagom.

Inače, ova devojka je prethodno živela u luksuznom delu Njujorka, u mnogo boljem stan, ali je odlučila da pređe u ovaj:

"Osećala sam se zaglavljeno u tom stanu, nisam mogla da idem u teretanu tamo, na klopu, sve je preskupo; ne bi mi ostalo ništa dodatnog novca da idem napolje i radim šta želim. Pritom, osećala sam obavezu da budem tamo sve vreme i pokažem svima šta imam".

(Telegraf Biznis)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf Biznis zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Eur: <% exchange.eur %>
  • Usd: <% exchange.usd %>