• 0

Vreme čitanja: oko 2 min.

Radnik iz BiH umesto plate, dobio kaznu od 80 evra: Okrivljen za remećenje javnog reda

A. B.

Vreme čitanja: oko 2 min.

Imao je privremenu dozvolu za boravak i rad u Hrvatskoj

  • 0
Kuća, zidanje kuće, zidar Foto: Shutterstock

Opštinski sud u Zadru osudio je 37-godišnjeg radnika iz BiH zbog remećenja javnog reda i mira i izrekao mu kaznu od skoro 80 evra.

“Kriv je zato što je 18. jula 2023. u mestu Novalja na Trgu kardinala Stepinca došlo do narušavanja javnog reda i mira od strane okrivljenog državljanina BiH na privremenom boravku s dozvolom za boravak i rad, na način da je zbog pređašnih nesuglasica prišao dvojici muškaraca te se istima obratio glasno vičući da će srušiti fasadu", navodi se u presudi i dodaje:

"Nakon toga je skinuo majicu, srušio kamene žardinjere za cveće na trgu, razbacao cveće, ušao u kuću na Trgu, razbacao stvari i udaljio se u nepoznatom pravcu", prenose banjalučke Nezavisne novine.

Osuđeni muškarac čije se ime ne spominje na sudu je priznao krivicu, ali je i objasnio zašto je do svega toga došlo: On je radio fasadu na kući muškaraca s kojima se verbalno sukobio, koju mu nisu platili radove.

"Zadržao sam se 20 dana na radovima na njihovoj kući, ali me nisu platili. Inače, to nije njihova kuća, već su radili za jednog čoveka, a mene su angažovali da radim fasadu. Kako sam sebe doveo u situaciju da nemam ni za jelo, od petka sam tražio da mi plate. Međutim, kad sam ih ponovo pitao, odbili su me i rekli da nemaju pare. Nisu mogli da mi daju ni za putne troškove. Inače, za to vreme sedeo sam na trgu na klupi i uopšte nisam bio agresivan. Onda je meni, ničim izazvan, jedan od njih opalio šamar, što može da se vidi na kamerama. To me izrevoltiralo pa je tačno da sam tada počeo vičem", ispričao je ovaj muškarac medijima u Hrvatskoj.

"Potom sam ušao u kuću u kojoj smo mi, radnici, bili smešteni. Počeo sam da bacam stvari, izašao i kasnije se sam prijavio policiji. Znam da još dvojici mojih kolega, koji su na toj kući radili sa mnom, nisu platili. Nisam sklon incidentima i nasilnom ponašanju, ali sam smatrao da sam izigran jer sam radio 20 dana na toj kući, a nisu me platili i zavlačili su me", rekao je muškarac čije se ime ne navodi.

(Telegraf Biznis)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf Biznis zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Eur: <% exchange.eur %>
  • Usd: <% exchange.usd %>