• 12
 ≫ 

Vreme čitanja: oko 3 min.

Šta se to dešava sa Valjevom? Za siću daju luksuzne vile, kuće s bazenom, hacijende kao iz filmova

 ≫ 

Vreme čitanja: oko 3 min.

Šta se desilo sa gradom koji ima toliki potencijal?

  • 12
Nekretnine Foto-kolaž: Halo oglasi

Kada je Valjevo u pitanju, jasno je da se tu svakako ima šta videti. Pored Divčibara, reke Gladac i brojnig drugih mesta za odmor, tu je i pećina Petnica, kao i sportsko-rekreativni istoimeni centar koji ima četiri bazena i terene za košarku, fudbal, odbojku i mini golf. Uprkos tome što je okruženo prelepom prirodom, što ima i lekovito blato, Valjevu ipak nešto nedostaje, jer oni koji su imali lep novac i napravili velelepne vile i hacijende - sad to sve prodaju, pa čak i ispod cene!

Takođe, u Valjevu postoje brojna mesta za rad, a tokom prošle godine otvorene su dve nove fabrike – Bizerba i Hansgrohe, a ministar Mali je je istakao da je u toku dalje uvođenje gasa u tom gradu i da nije reč samo o gasifikaciji industrijske zone, što je važno za građane Valjeva.

Ipak, da se vratimo na ponude nekretnina... Sudeći po oglasima, u Valjevu trenutno važi velika ponuda nekretnina, i to ne onih koje su za rušenje, koje se "raspadaju" i koje su unuci nasledili, pa im ne trebaju...

Ne... Na doboš odoše moćne kuće, hostel, prostori kojim mogu pozavideti i evropski turistički centri...

Kako je došlo do toga?

1. Kuća od 329 metara kvadratnih u ponudi je za svega 240.000 evra.Kuća se nalazi na 27 ari placa, i pored pomoćnih objekata ima i bazen. U njoj se nalazi pet soba, dva prostrana kupatila, kuhinja, vešeraj, bilijar salon, veliku terasu 50m2, malu terasu 20m2.

Takođe, kuća ima alarmni sistem i video nadzor, kao i podno grejanje na struju, ventilaciju. Kuća se prodaje sa svim stvarima u njoj i cena nije fiksna.

2. Lepa kuća na Divčibarama od 85 metara kvadratnih za 136.000 evra

U oglasu se navodi, da se uz kuću dobija dvoriste sa kompletnim parterskim uređenjem (trava, rastinje, staze, zidani rostilj) kao i privatni parking unutar dvorista. Povrsina placa je 240 metara kvadratnih, dok postoji mogućnost i da se pri iznajmljivanju vila podeli na dva dela, budući da ima dva posebna ulaza.

3. Hostel na prodaji za 250.000 evra - toliko izađe osrednji stan u Beogradu kad se otplati kredit

Hostel koji se sastoji od ulaza sa recepcijom, 3 dvokrevetne sobe, 4 trokrevetne, 1 četvorokrevetne, kancelarije i dela u kome se nalaze mašine za pranje i sušenje veša i peć na pelet u ponudi je za 250.000 evra. Svaka soba poseduje kupatilo, TV i klimu, dok je grejanje na pelet. Kako se takođe navodi, hostel je više godina aktivan, što može bitno uticati na posao.

4. Etno kuća i salaš za 463.500 evra

U oglasu se navodi da su objekti od prirodnog materijala ukomponovani u prirodni ambijent i izdvojeni iz naseljenog mesta po principu salaš u Šumadiji. Zemljište je površine 2 hektara, a na imanju je voćnjak sa zasadom šljive, odnosno 280 stabala starih 20 godina. Šljive su u punom rodu, a kako se navodi, berba 2022 godine dala je 17 tona organske šljive.

5. Hacijenda od 550 metara kvadratnih za 420.000 evra - kakvu mnogi nisu videli

Objekat se prodaje sa svom tehnikom i skoro svim nameštajem, alatom i pratećom opremom. U dvorištu se nalazi bazen i na uzvišenju u vrhu placa maleni, prelep letnjikovac, opremljen nameštajem. Pored dosta soba i velikog dnevnog boravka tu je još dosta ostava, magacin, velika garaža i par parking mesta na ulazu. Poseduje i prostoriju kompletno opremljenu za pečenje pod sačem.

Kako se navodi u u oglasu, vila je kao iz bajke i ne može se rečima dočarati osim doći i uveriti se u sve pogodnosti koje pruža.

(Telegraf Biznis)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf Biznis zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Vitez Koja

    27. maj 2024 | 17:31

    Nisu tamo nekretnine ispod cene, nego su u Beogradu nerealno visoke i ničim opravdane.Lepo i piše za "osrednji stan u Beogradu" 250.000 eura + garažnog mesto od 25.000.Kao da ima toliko milionera da će polome ko će da kupi.Ako uzmemo da neki par ima ukupno mesečnih prihoda 3000eura, što ima maksimalno 7% ljudi, oni bi uz učešće od 50.000 eura(a to tek) treba da plaća ratu i do 1500eura i taj par, a još ako ima decu će živeti narednih 25-30 godina na ivici egzistencije s obzirom na troškove života.Sa druge strane neko ko ima veliki višak para i hoće da kupi dodatnu nekretninu, takođe ne može da isplati investiciju izdavanjem u narednih 30-40 godina, što je jako loša investicija, uz veliki i realan rizik da će cena padati i izgubiti na vrednosti.Trenutna devijacija se desila dolaskom Rusa, ali kada se završi rat, opašće i potražnja, a ponuda je nikad veća.To ko i zašto veštački naduvava cene, na koji način se kupuju stanovi i ko ih kupuje to je posebna analiza.Ima sigurno i onih koji su svojim poslovanjem ili odličnim zaradama iz celog regiona ulagali svoj kapital, ali za toliku ponudu novih stanova, koja je na svakom ćošku u Beogradu, nešto nisam siguran da je realno da cene opstanu.Voleo bih da je to realno, da je Beograd toliko poslovno interesantan, da cene prate standard građana,da je ekološki dobro živeti u njemu, da je dobra infrastruktura,kako komunalna,tako i saobraćajna, da se sistemski prati rast vrtićima,školama,parkovima,domovima zdravlja...ali...

  • nikolas

    28. maj 2024 | 18:39

    Vrlo prosto objašnjenje: Jadar - Litijum. Od tog kraja neće ostati ništa.

  • Jeste

    28. maj 2024 | 19:28

    Realno, četvrt do pola miliona evra je sića, svako od nas to ima u kasici prasici.

  • Eur: <% exchange.eur %>
  • Usd: <% exchange.usd %>