• 1

Vreme čitanja: oko 1 min.

Kvadrat kuće u ovom gradu na Jadranu jeftiniji od prosečne cene novogradnje na Vračaru

M. P.

Vreme čitanja: oko 1 min.

Kakvo je stanje na tržištu?

  • 1
Split panorama kljucevi stana Foto-ilustracija: Profimedia/Photononstop, pixabay.com

Cene kuća u Splitu kreću se od 3.065 evra po kvadratu, dok je prosečna cena kvadrata stana novogradnje na Vračaru 3.513 evra.

S druge strane, cene kvadrata stana u gradu na Jadranu ostaju visoke i u odnosu na prošlu godinu porasle su za 9 posto. I sada se u proseku kreću od 4.403 evra.

Kakvo je stanje na tržištu u ostalim mestima u Hrvatskoj?

Otoci Hvar i Krk beleže značajan porast cena kuća. Na Krku su porasle za 13,71 %, a na Hvaru za 11,72 %. S druge strane, Korčula je zabeležila pad traženih cena i stanova i kuća, što bi moglo ukazivati na promene u turističkim trendovima ili uslovima na tržištu javlja Jutarnji.

Cene kvadrata su sa prosečnih traženih 3.678 eura za kvadratni metar stana sad 3.457, znači pale su za 6,01 %. Cene kuća na Korčuli pale su za 3,5 %, odnosno sa 2.963 na 2.857 evra po kvadratu.

- Rast cena u većini obalnih gradova može se pripisati rastućoj potražnji, promenama u turističkim preferencijama i tržišnim uslovima. Međutim, pad cena u Splitu i Makarskoj sugeriše zasićenost tržišta ili promenu preferencija kupaca - rekao je Mladen Matijević, regionalni direktor firme Indomio, koja upravlja mrežom portala za nekretnine Indomio.hr i Crozilla.com.

(Telegraf Biznis)

Video: Poklanja dve kuće, restoran i imanje: Neverovatna odluka Milana iz Ljiga, uslov je samo jedan

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf Biznis zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • SR

    30. jun 2024 | 08:00

    Prvo ti prodaju po normalnim cenama, onda te oderu porezima i nametima, a na kraju ti oduzmu ratom ili nekim drugim sredstvima. Pusti hrvate.

  • Eur: <% exchange.eur %>
  • Usd: <% exchange.usd %>