• 0

Vreme čitanja: oko 2 min.

Grad Split prodaje veliko zemljište na turističkoj top-lokaciji: Cena kvadrata manja od garaže u Beogradu

D. J.

Vreme čitanja: oko 2 min.

Prema važećem Detaljnom planu uređenja područja Zenta, zemljište je označeno kao građevinska parcela broj 5, a nalazi se u zoni ugostiteljstva i turizma

  • 0
Platamonas plaža Foto: Andrei Nekrassov / Alamy / Alamy / Profimedia

Grad Split će raspisati tender za prodaju neizgrađenog građevinskog zemljišta, površine 882 kvadratna metra, na prostoru iznad uvala Zenta i Trstenik, neposredno uz helidrom KBC.

Naravno, pod uslovom da to odobre lokalni predstavnici na sednici Gradskog veća u ponedeljak.

Reč je o zemljištu pored Ulice Ivana Plemenitog Zajca, koje se, kako je objašnjeno, prodaje radi izgradnje privatnog objekta ugostiteljske i turističke namene. Banovina za 882 kvadrata traži najmanje 717.000 evra, koliko je predložio Ivan Mijanović, stalni sudski veštak za građevinarstvo i procenu nepokretnosti, a usvojila ju je i gradska komisija za procenu vrednosti.

Po početnoj ceni kvadrat bi koštao skoro 813 evra.

Prema važećem Detaljnom planu uređenja područja Zenta, zemljište je označeno kao građevinska parcela broj 5, a nalazi se u zoni ugostiteljstva i turizma.Takođe, maksimalni koeficijent izgrađenosti na parceli je 1,5, navodi se u predlogu odluke o tenderu za prodaju gradskog zemljišta, prenosi Slobodna Dalmacija.

Ukoliko članovi gradskog veća podrže tender, on će biti objavljen na službenoj stranici Grada Splita, u "Slobodnoj Dalmaciji" i na oglasnoj tabli u Banovini.

Cena kvadrata ovog zemljišta manja nego cena stanova, pa čak i garaža u Beogradu

U prvom kvartalu ove godine najskuplja garaža prodata je za 73.000 evra na beogradskoj opštini Vračar. U odnosu na četvrti kvartal prošle godine, cena najskuplje garaže je veća za 10.000 evra.

Takođe, što se tiče najskupljeg poslovnog prostora, najveća cena koja je plaćena za isti iznosi 3.098.790 evra, i to na opštini Savski venac u Beogradu.

Očekivano, najveće cene za stanove su postignute u Beogradu, najskuplje prometovan stan, kao i kvadrat se nalazi na opštitni Savski Venac u kompleksu Beograd na vodi po ceni od 1.226.888 evra. Na toj lokaciji je prometovan i najskuplji kvadrat stana u prvom kvartalu i iznosi 10.350 evra po m2.

Najskuplja kuća prodata je na gradskoj opštini Savski venac (Grad Beograd) i to za 3.182.000 evra.

Kako smo već pisali, cene kuća u Splitu kreću se od 3.065 evra po kvadratu, dok je prosečna cena kvadrata stana novogradnje na Vračaru 3.513 evra.

(Telegraf Biznis)

Video: Nebojša Lozo: Naši proizvodi su našli put do svakog kontinenta

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf Biznis zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Eur: <% exchange.eur %>
  • Usd: <% exchange.usd %>