• 0

Vreme čitanja: oko 3 min.

Pomama za vikendicama u Republici Srpskoj, cene 60.000 dinara za dan: Termina nema do septembra

V. K.

Vreme čitanja: oko 3 min.

Proverili smo kakva je situacija u Srbiji

  • 0
vikendica, bazen Foto: Shutterstock/Ursula Page

Za iznajmljivanjem vikendica i vila u Republici Srpskoj, posebno onih sa bazenom, vlada velika potražnja, a kako kažu vlasnici tih nekretninam slobodnih termina nemaju do kraja avgusta. Cene se kreću od 5.986 dinara (100 KM) do 59.862 dinara (1.000 KM) na dnevnom nivou.

Da je potražnja velika vidi se i na društvenim mrežama, kao i stranicama za oglašavanje, koje su preplavljene pitanjima i ponudama.

Aleksandar Mitrić, vlasnik vikendice u Šipovu, ističe da potražnja za iznajmljivanje vikendica nikada nije bila veća, te da do kraja avgusta nemaju slobodnih termina.

- Imamo vikendicu koja poseduje bazen, a što se tiče cene ona se kreće od 1.496 do 1.795 dinara (25 do 30 KM) po osobi na dnevnom nivou - kazao je Mitrić i dodao da korišćenje vikendice na dnevnom nivou iznosi 5.986 dinara (100 KM).

Ističe da, što se tiče gostiju, ovo mesto je u poslednje vreme najprimamljivije gostima iz Saudijske Arabije, imaju i dobar do gostiju iz Litvanije, ali i domaći gosti ne zaostaju.

- Uglavnom su to mladi ljudi koji radi druženja i zabave iznajme vikendicu na dan-dva - zaključio je Mitrić i istakao da su vikendice idealne za razne proslave.

Tamara Trožić, vlasnik vikendice u Krupi na Vrbasu, kaže da je potražnja za vikendicama neopisivo velika.

- Inače su tražene vikendice koje imaju bazen te je svaki drugi klijent okrenut tome - kaže.

Kako kaže, njihovi gosti su porodice, ali i omladina, a cena iznajmljivanja zavisi isključivo od broja osoba koje dolaze.

- Cena iznajmljivanja zavisi od broja osoba, ali to je od 23.944 do 29.931 dinara (400 do 500 KM). Kapacitet prenoćišta je oko 10 osoba, a dnevno možemo ugostiti 30 do 40 gostiju jer imamo toliko sedećih mesta. Imamo sve sadržaje: posuđe, roštiljski pribor, pečenjaru, šank, dva toaleta - istakla je Trožićeva za Nezavisne novine.

Za razliku od Republike Srpske u Srbiji su cene malo drugačije.

Pronašli smo kuću za najam koja se nalazi su Surčinu. Ova kuća reklamira se kao luksuzna vila koja ima bazen i u kojoj može da spava 8 ljudi, od kojih će dvoje spavati u sobi na krevetu na razvlačenje a dvoje u dnevnoj sobi na kauču na razvlačenje i svi će deliti jedno kupatilo i jedan toalet.

Cena boravka u ovoj zaista lepoj kući sa velikim dvorištem i bazenom, radnim danima i nedeljom košta 690 evra, dok se noćenje doplaćuje 100 evra. Boravak se računa od 12 do 22 sata, a subotom iznosi 940 evra, plus 100 evra ako želite da prespavate.

Mala kuća pored Save u blizini Ostružničkog mosta, možda nema bazen ni jasno ograđeno dvorište ali je nova i uredna a noćenje tokom radne nedelje iznosi 200 evra dok vikendom cena raste za 50 evra.

Na Tari se kuće mogu iznajmiti po ceni od 50 do 150 evra po danu, u zavisnosti od doba godine i dana u nedelji.

Na Fruškoj Gori cene idu od 60 preko 380 evra naviše, na Petrovaradinu se nalazi vila čija cena se dobija na upit a u Begeju dnevni najam dvorišnog prostora jedne kuće vikendom iznosi 250 evra. Nije jasno da li je ulaz u kuću dozvoljen.

(Telegraf Biznis)

Video: Spremao nam je svoja jela u Beogradu: Džek je šef sa Mišelinovom zvezdicom i griluje futoški kupus

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf Biznis zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Eur: <% exchange.eur %>
  • Usd: <% exchange.usd %>