• 0

Vreme čitanja: oko 1 min.

Dejvid je ostvario san i kupio kuću za oko 360.000 evra: U svakom momentu može da se surva sa litice

V. K.

Vreme čitanja: oko 1 min.

Kaže da je život previše kratak da bi odolio ovoj kupovini

  • 0
Cape Cod kuća Foto: Shutterstock

Dejvid Mut kaže da je život previše kratak da bi odoleo kupovini kuće koja svakog momenta može da se surva sa litice. Njegova kuća iz snova se nalazi na samo sedam metara od ivice litice koja se urušava.

Svoj novi dom, koji se nalazi na Kejp Kod-u, popularnom poluostrvu za odmor u američkoj saveznoj državi Masačusets, je platio 357.62o evra (395,000 dolara). Kuća ima tri spavaće sobe i predivan pogled na Atlantik.

Američki mediji pišu da je ova kupovina jedna od mnogih koje su vlasnici nekretnina izvršili poslednjih godina tražeći povoljne ponude za obalske nekretnine koje se suočavaju sa neposrednim potapanjem zbog porasta nivoa mora i erozije obala usled klimatskih promena.

Kako navodi Blumberg, Mut je kuću platio 67 odsto manja od tražene cene prodavca koja je 2022. godine iznosila 1,195 miliona dolara.

Stiven Leterman, profesor i direktor laboratorije za istraživanje obale na Međunarodnom univerzitetu Floride, rekao je da duž istočne obale Sjedinjenih Država, 80 do 90 odsto plaža erodira, te su područja na kojima je plaža, za sada, prilično stabilan ograničena, piše Gardijan.

U intervjuu za Boston Gloub, Mut je rekao da je pre kupovine svog doma u decembru, konsultovao stručnjake i proučavao projekcije za stope erozije oko njegovog poseda. Takođe je istraživao načine za usporavanje erozije obale, uključujući sadnju posebne vrste trave koja bi mogla da stabilizuje pesak, kao i potencijalno pomeranje prednjeg dela kuće na zadnji deo.

Iako ostaje nejasno koliko dugo će Mut moći da uživa u svom domu, on je izrazio interesovanje da dozvoli drugima, uključujući i pojedince koji su smrtno bolesni, da uživaju u pogledu na okean koji njegova kuća nudi.

- Ovo je tako divan san za mene koji se ostvario da bih voleo da ga podelim - rekao je Dejvid  za Boston Globe.

(Telegraf Biznis)

Video: Kuća na točkovima: Penzioner našao idealno rešenje za život i putovanje

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf Biznis zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Eur: <% exchange.eur %>
  • Usd: <% exchange.usd %>