• 9

Prevara: Posle prihvatanja ponude o konverziji, ne možete da tužite banku

Opovrgnute tvrdnje učesnika u pregovorima oko donošenja leksa, da će korisnici kredita moći da nastave tužbe

  • 9

Posle usvajanja leks specijalisa za dužnike u švajcarskim francima, i prihvatanja ponude o konverziji, tužba banke nije moguća.

Time su se potvrdile ranije spekulacije, da će tumačenjem odredbi Zakona o konverziji (leks), korisnicima CHF kredita koji su u sporu protiv banke, a koji se tiče valutne klauzule (tužbe za ništavost celog ugovora, ništavost valutne klauzule ili raskid zbog promenjenih okolnosti), sudovi donositi rešenja kojima će postojeći postupci moći da budu nastavljeni samo ukoliko korisnik kredita ne prihvati ponudu banke za konverziju kredita.

U Udruženju Efektiva navode da su time i definitivno opovrgnute tvrdnje učesnika u pregovorima oko donošenja leksa, da će korisnici kredita moći da nastave tužbe (koje se tiču valutne klauzule) čak i ako prihvate ponudu za konverziju.

- Ovo je velika prevara svih onih koji su to u startu tvrdili i ovim je naneta velika šteta korisnicima CHF kredita koji su već prihvatili leks, ubeđeni da će moći da nastave svoj spor - kažu u Efektivi.

Ovo nije jedini problem s kojim se zaduženi u švajcarcima suočavaju ovih dana. Naime, nama se i dalje javljaju građani koji nisu dobili ponudu od banke o konverziji, pa su uporni išli do banke da tražeobjašnjenje. Dok drugima neke odredbe ponude nisu jasne, a ima i nekih, koji, kako ističu, krše sam zakon o konverziji.

O tome čitajte u našoj posebnoj vesti: Sedam problema sa kojima se suočavaju zaduženi u "švajcarcima" posle uvođenja leks specijalisa

Da li ste se vi suočili sa nekim problemom u procesu konverzije kredita? Pišite nam u komentarima ili na mejl: v.bjelic@telegraf.rs

VIDEO: Uhapšen prevarant koji je lagao da posluje u "Beogradu na vodi"

(Telegraf Biznis/V.B)

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Natali

    Pametniji su i mudriji nego sto pojmite,srećnici.

  • Mata

    Drago mi je sto postoji ugovor o konverziji,posebno zbog onih koji se hrane tuđom nesrećom,ovog puta su uskraceni😀.

  • Rasa

    Zasto niste uzeli kredite u dinarima e? Sada kuku lele e?

Preporuka sa Weba

by Content Exchange

Google preporuke