• 32

Ne beru vam se maline? Evo šta još možete da radite preko leta i zaradite 50.000 RSD

U ovom trenutku, bar 150.000 sezonaca u Srbiji, najčešće penzionera i nezaposlenih bere maline, prodaje kokice ili radi na građevini.

  • 32

Sezonski poslovi mogu da donesu i do 50.000 dinara zarade mesečno za petodnevnu radnu nedelju, a dnevnice su uglavnom od 1.500 do 2.000 dinara. Doduše,  na pojedinim poslovima dnevno se može zaraditi i 2.500 ili 3.000 dinara.

Naknada za fizičke poslove je povećana, tako da ona ovde godine iznosi 180 dinara po satu u odnosu na april, kada se sat plaćao 155 dinara. Razumljivo, kada pomislimo na sezonce, obično termin vezujemo za radno sposobnu mladu snagu, ali i honorarni poslovi ostaju bez radnika pa se i u Srbiji, pomoć traži od penzionera.

Najčešće, sezonci se zapošljavaju u poljoprivredi, a najtraženiji su operateri u kol-centrima, promoterke i radnici u magacinu ili "fizikalisanje".

Evo koje još poslove možete da radite tokom leta, i da dopunite svoj budžet:

- dadilja
- kućni negovatelj
- sladodledžija
- prodavac kokica
- radnik na roštilju
- spasilac na bazenu/jezeru
- čamdžija
- radnik obezbeđenja
- kontrolor
- noćni čuvar
- mađioničar
- disk džokej
- igrač u noćnom klubu
- žongler
- klovn
- zvonzar
- prodavac
- pekar
- imitator
- radnik na pakovanju i deklarisanju robe
- deljenje flajera
- administracija
- posao u butiku
- promocija
- hosting
- održavanje rashladnih uređaja
- radnik u auto-perionici

Tradiocionalno, najpotrebnije je osoblje za rad u kafićima, konobari i šankeri. A za te poslove se uglavnom javljaju mladi između 16 i 24 godine, a u ovim mesecima je povećan broj srednjoškolaca, koji žele da zarade za džeparac.

Osim dnevnice, na mnogim sezonskim poslovima moguće je ostvariti i brojne popuste na kurseve stranih jezika, teretane, zabavne manifestacije, prevoz i drugo.

VIDEO: Deda Branislav pravi najtraženiji prirodni lek

(Telegraf Biznis)

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Renata

    Porucujem mladima da ne odustaju od svojih sniva da rade ono sto su ucili ili da se preko kurseva jos edukuju. Radiate na svojim vestinama, budite uporni, nemojte pokleknuti kad naidjete na odbijanje. To su sve stepenice ka uspehu. Ovi drugi poslovi samo ce vas skrenuti s puta I unistice vam samopostovanje. Poznajem magistra fizike koja radi u market godinama, poznajem agronoma koji prodaje jaja na pijaci. Ne dajte se!

  • pina

    Ja bih radio kao žigolo!

  • vlepa

    jel moze siledjija u plavo sa utoka al bez škole😆?

Preporuka sa Weba

by Content Exchange

Google preporuke