• 3

Porasli mesečni prihodi domaćinstava: Najviše u Beogradu, pa u Šumadiji, a evo gde je najmanji rast

Domaćinstva su prosečno najviše u ovom periodu trošila na hranu i bezalkoholna pića

  • 3

U drugom kvartalu ove godine domaćinstva u Srbiji imala su 66.348 dinara prosečne mesečne prihode ukupno u novcu i naturi, objavio je danas Republički zavod za statistiku u redovnoj Anketi o prihodima domaćinstava.

Prosečni ukupni prihod domaćinstava u Srbiji u odnosu na isti period 2018. godine veći je za oko 3,5 hiljada dinara.

Najveći prihodi bili su Beogradskom regionu - 77.224 dinara, slede Region Šumadije i Zapadne Srbije i Vojvodina, a najniži prosek ukupnih prihoda imala su domaćinstva u Regionu Južne i Istočne Srbije - 61.825 dinara.

Domaćinstva u Srbiji više od 96 procenata prihoda ostvaruju u novcu, nešto ispod 50 procenata je to od plata iz redovnog radnog odnosa a 32,4 odsto od penzija.

Na ličnu potrošnju u drugom kvartalu ove godine ukupna potrošnja domaćinstva iznosila je 66.576 dinara, a više od proseka 74,1 hiljadu dinara trošilo se u Beogradskom regionu.

Domaćinstva su prosečno najviše u ovom periodu trošila na hranu i bezalkoholna pića - 34,4 procenta, slede stanovanje, voda, električna energija, gas i goriva - 16,7 odsto, i transport - 9,4 posto.

(Telegraf Biznis / Tanjug)

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Ee

    Celo domacinstvo zaradi 66,000? Hahah pa to je 33,000 po radniku, odnosno beda!

  • Ja

    Klasika sto juznije to tuznije...

Preporuka sa Weba

by Content Exchange

Google preporuke