• 17
 ≫ 

Za tri godine uštedela je da kupi stan, a ovo je njen trik u koji se kune

 ≫ 

Njen trik ipak ima dobru "osnovu"

  • 17
Kasica prasica

Foto: Pixabay/Hans

Novozelanđanka Čeri Hauvi, odnosno njen post, postao je pravi viral nakon što je podelila jednostavan trik kojim je za tri godine uštedela novac za novi stan, a svoj "recept" otkrila je u jednoj grupi na Fejsbuku, gde je mnoge oduševila svojim načinom štednje.

Ona je još 2015. godine kupila novi stan u Oklendu za koji je štedela samo tri godine. Time je ujedno i izbegla da se za kupovinu stana zadužuje kod banaka, sa kamatom i dugim rokom otplate.

- Mama me naučila kako da organizujem trošenje novca i posle tri godine mogla sam da kupim stan - rekla je Čeri.

Pa, u čemu je tajna?

Čeri tvrdi kako je potrebno da novac koji zarađujete podelite na tri različita računa.

Prvi račun je za uobičajene troškove poput komunalija, stanarine, prevoza, nedeljnog džeparca i sl. Na drugi račun treba da prebacite novac koji planirate da trošite za odlazak kod frizera, odeću, obuću, poklone, eventualne troškove za doktora i slično, dok na treći račun treba da odvojite novac koji želite da uštedite.

Pri tom, navodi, važno je pridržavati se ovih podela i ne trošiti više od planiranog.

- Nemojteda budete u iskušenju da s drugog računa trošite novac za namirnice ili obrnuto. Važno je da se pridržavate onoga što ste si sami odredili - poručila je ona i objasnila kako se na ovaj način može štedeti ne samo za stan, već za ono što određena osoba želi, poput putovanja, novog automobila, penzionog fonda.

Po ovom modelu, važno da “samo” imate dovoljno velika primanja kako bi odvojili dovoljno novca na tri različita računa.

Pogledajte kako je Čeri rasporedila svoju platu:

novozelandjanjka štedi

Foto: Printscreen

Video: Pet načina da sačuvate više novca u džepu, već danas!

(Telegraf Biznis)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf Biznis zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Radnik godibe

    18. januar 2020 | 23:38

    Znaci ja moju platu od 32 000 dinara mogu da dam samo na racune i da prezivim haha ... Racun za struju 8000 dinara ne znam zasto mi je toliko stigao racun ali nema veze nmg protiv njih, 1800 internet, 1600 telefon, 2200 din sve ukupno na mesecnom nivou potrosim na hleba, a za hranu oko 7 000 dinara, cigare ne racunam jer se grebem bude nekoliko puta u mesecu da kupim cigare ali to je vec bahanalija neka bude 2000 din... i 10 000 mi ostaje a taj ostatak trosim na gorivo kad moram da idem negde.. ZNACI USTEDEO SAM VELIKU KOLICINU NOVCA ZA 3 GODINE KUPICU STAN OD OVE PLATE MOZDA I NEKI AUTOO MA IDE GAS BRE ! Nema sta da ostajem bre vise ovde, na prolece se odlazi odavde jer me drzava tera na to.. Saraorci ide gas braco🦈

  • SJ

    18. januar 2020 | 23:37

    Kako je to lako uraditi sa 1800,00 din penzije. Platis sve racune, hranu, lekove i jos ustedis. Zivimo u zemlji cuda i blagostanja. 😱😱😂😂😂

  • DARKO 100%

    18. januar 2020 | 23:35

    Djido loma u Srbiju pa satro reci ljudima kako ce kupiti stan za tri godine ,ovde su ljudi odavno okuglali na madjionicarske trikove

  • Eur: <% exchange.eur %>
  • Usd: <% exchange.usd %>