Finansijski stručnjak: "Radim s ljudima 15 godina, moji najbogatiji klijenti imaju iste 3 navike"

Kako da uštedite novac i kada vam plata nije visoka. Ima li trika?

Komentari

 • Vuk

  Da se pretvorimo u bezdusne masine, za sakupljanje novca..

 • Pancevac

  Stedi kad imas. Nije bitan iznos, treba se navici da se nesto ostavlja i ne dira. Tako treba poceti od malena i vaspitati decu da recimo deo dzeparca cuvaju. I jos nesto, ne treba stedeti za nesto odredjeno. Takve pare se dozivljavaju kao vec potrosene. Stedi se za nesto nepredvidjeno, sto ne mora biti nesto lose, vec mozda neka nova sansa, neka investicija.

 • Dario1104

  Glupost, kao prvo ko može u srbiji da uštedi 20%? Kao drugo štednja novca nije preporučljiva iz prostih razloga, inflacija, devalvacija i nepokriće. Ako hoćete da sačuvate novac ako ga imate promenite ga u zlato ili srebro, može i imanje, zemlja znači u limitirane stvari, a ako želite da ga mnozite onda se obrazujte i čitajte knjige.. Ja preporucujem kijosakija, a može i Rej Dalio, Voren Bufet itd.

  • Pitanje

   @Dario1104

   A da te pitamo kakav imetak ti imas saznacemo da si podstanar. Najjace kada neko govori da bogati ljudi nemaju pojma, a siromasni sve znaju.

  • KianyRiws

   @Dario1104

   Ti si citao Kiosakija,ali nisi nista shvatio.Kako mozes napisati,,ko ce da stedi 20% u Srbiji",a sa druge strane delis savete tipa,,kupujte zlato,srebro,nekretnine"?????!!!!Pa onaj ko ne moze da skoro nista ili jako malo odvoji od mesecne plate-taj nema jedva za 'leba,a kamoli za kupovinu nekretnine.Kupovina nekretnine je za njega nedostizan pusti san.Akumuliranje novca iz meseca u mesec je planski posao i zahteva i znanje i vreme kao i samodisciplinu.To ne ide lako niti ide brzo.Taj ustedjeni novac mora dobrim svojim delom da se kasnije ulozi kako bi se oplodio,jer ako stoji u kuci u carapama-pojesce ga vremenom inflacija.Mi nemamo u Srbiji deflaciju(koju spominjes) vec decenijama i decenijama,vec nas konstantno pogadja inflacija zbog uvoza strane robe i zbog lose postavljenog deviznog kursa,za sta je iskljucivi krivac NBS.Njihovo neznanje ne dozvoljava mnogima u zemlji da zarade toliko da ustede nesto ozbiljnije,ali to ne znaci da se treba predati nego jos vise razmisliti kako zaraditi vise novca mesecno kako bi se ustedelo.Bez stednje nema progresa,kako za pojedinca i njegovu porodicu,tako ni za drustvo na polju ekonomije uopste.

 • Перагеније

  То се некад звало транге-франге. Поштено, па ко кога превари...

Preporuka sa Weba

by Content Exchange

Google preporuke